В Ужгороді протиепідемічна комісія розглянула ситуацію із захворюваністю на ГРВІ

В Ужгороді протиепідемічна комісія розглянула ситуацію із захворюваністю на ГРВІ
Наразі за даними відділу охорони здоров’я міськради та Ужгородської міськрайонної філії Державної установи «Закарпатський обласний лабораторний центр» рівень захворюваності на понад 16% нижче показника епідемічного порогу.

 

За останній тиждень рівень захворюваності дещо зріс, насамперед серед дітей шкільного віку, незначною мірою зросла і питома вага  госпіталізованих від загальної кількості захворілих дітей – із 8,5% минулого тижня до 10,2% цього тижня.

За даними міського управління освіти, в останні дні кількість відсутніх в усіх школах учнів складає близько 3 тисяч, однак при цьому до медиків звернулися лише 381. Відвідуваність у садочках у рази вища і рівень захворюваності серед дошкільнят значно нижчий, ніж серед школярів, темп приросту захворюваності серед діток до 4 років навіть на 3,2% менший, ніж попереднього тижня.

На вчора, 8 лютого, не зареєстровано жодного випадку клінічно або лабораторно підтвердженого діагнозу сезонного грипу.

Щодо ситуації із захворюваністю на кір, то на сьогодні в Ужгороді із початку року 109 захворілих. Протягом тижня виявляють 1-2 нові випадки.

Уже завершено лікування і трьох діток з однієї родини, які навчаються в ЗОШ №12 і наприкінці січня захворіли на менінгококову інфекцію. Нових випадків не зафіксовано, проведено всі санітарно-гігієнічні та протиепідемічні заходи, обстежено 92 контактних осіб у навчальному закладі та 3 вдома, всі аналізи від’ємні, триває моніторинг. Усіх медиків зорієнтовано на особливу настороженість щодо менінгококової інфекції та кору, оскільки і кір, і менінгококова інфекція початково мають ознаки ГРВІ. 

На засіданні комісії сьогодні прийняли рішення, що наразі немає підстав для оголошення карантинних заходів, у понеділок комісія ще раз збереться для детального аналізу даних моніторингу щодо захворюваності і прийняття відповідного рішення. 

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради 

 

09 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів