Лісівники "мінерального району" Закарпаття вже готуються до весняної лісокультурної кампанії

Лісівники "мінерального району" Закарпаття вже готуються до весняної лісокультурної кампанії
Остання стартує з першими сонячними днями.

 

Початок весни – один із найвідповідальніших періодів  для справжнього господаря, як вдома так і в лісі. Від своєчасності і правильності виконання найперших весняних робіт і залежить успіх в подальшому. Особливості кліматичних умов Свалявського району змушують проводити весняну лісокультурну кампанію в стислі терміни. Як тільки зменшується вологість грунту і підвищується температура повітря посадочні роботи припиняються. На рахунку кожен день. Тому з першими сонячними днями лісівники розпочинають низку акцій з лісовідновлення.

Начальник відділу лісового господарства ДП «Свалявське ЛГ» Вікторія Легар поділилася планами на майбутнє:

«На поточний рік лісовідновлення у ДП «Свалявське ЛГ» планується здійснити на площі 100,5 га в т.ч лісові культури- 3,8 га та природне поновлення- 96,7 га. Лісокультурна кампанія проходитиме в Плосківському, Полянському, Ганьковицькому, Свалявському, Дусинському та Березниківському лісництвах. При цьому весною заплановано провести лісовідновлення на площі  48,0 га , осінню - 52,5 га. Для заліснення використовують такі породи – бук лісовий , явір, ясен звичайний, ялиця біла з частковим введенням дуба звичайного, каштана їстівного, черешні.

Кожна ділянка має свої особливості : тип лісорослинних умов, висоту над рівнем моря, схил, які і впливають на склад насадження для  кожної ділянки окремо. Використовується спосіб розміщення 1,5м х 1,3м  для лісових культур та біогрупами для природного поновлення . Для лісовідновлення протягом 2018 року планується використати 196 800 штук садивного матеріалу вирощеного в розсадниках нашого підприємства. Традиційно до  весняної лісокультурної кампанії залучається громадськість, Дусинське шкільне лісництво, яке із нетерпінням очікує посадки, як свята з поміж шкільних буднів, ЗМІ та всіх бажаючих», - відмітила лісовий господарник.

Джерело: Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

09 лютого 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів