Діти-художники із зони АТО презентували в Ужгороді своє бачення війни та миру

Діти-художники із зони АТО презентували в Ужгороді своє бачення війни та миру
Сьогодні в атріумі Закарпатської ОДА юні митці з Луганщини представили свої творчі роботи, присвячені війні та миру, Україні, навколишньому світові.

 

Два десятки школярів – вихованців шкіл мистецтв – презентували свої художні доробки у рамках ІХ «Арт-каравану Дружби». На запрошення голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля діти відпочивають на базі Воловецької філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді «Арніка».

Картини юних художників присвячені їхньому баченню війни та миру в Україні. Враховуючи, що частина дітей безпосередньо бачила, що таке мирне і не мирне небо, то ці мотиви передані і на полотнах – в одному малюнку можна побачити, як змінюється світ навколо, коли приходить війна. Попри усі негаразди все ж більшість картин присвячені мирній і квітучій Україні, її красі, силі, незламності… Надихнула авторів і природа рідної землі – вона пишною зеленню і яскравими світанками відобразилася у роботах.

Експозицію «Україна очима дітей» вже презентували у багатьох містах сходу країни, далі вона помандрує до столиці. А ще юні художники вже мають новий творчий задум – показати у своїх роботах наше Закарпаття, таке, яким вони його побачили. Сьогодні під час невимушеного спілкування гості зі сходу поділилися своїми враженнями від мандрівки, зазначивши, що найбільше їм сподобалися Карпатські гори, замки Закарпаття, а головне – гостинність нашої області і можливість знайти нових друзів. Разом із луганчанами на Воловеччині відпочивають і юні ужгородці. Діти зі сходу і заходу України на своєму прикладі доводять, що для дружби немає меж і кордонів. А Закарпаття стало чудовим майданчиком для спілкування двох найвіддаленіших регіонів – світанку України Луганщини і Карпатського краю, де сідає сонце.

uzhgorod.net.ua

 

13 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів