Молодий кримський художник про Закарпаття: "Цей край не може не надихати!"

Молодий кримський художник про Закарпаття: "Цей край не може не надихати!"
Сергій Корабельников вчиться на останньому курсі Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (м Київ). Хлопець приїхав на конкурс в Ужгород вже вдруге, щоб отримати нові враження, поспілкуватися з однодумцями, насолодитися красою гір - з одного боку, таких близьких, а з іншого, - зовсім не схожих на рідні кримські пейзажі.

 

Талановитий художник став лауреатом спецпремії від партнерів конкурсу журналу «Образотворче мистецтво», де незабаром будуть опубліковані його твори і роботи деяких інших призерів. Ми поцікавилися у Сергія, над чим він зараз працює і який стимул йому дав «Срібний мольберт». (Мовою оригіналу).

Сергій Корабельников - затятий прихильник академічного стилю. Зізнається, що виконання однієї роботи відбувається досить довго - часом тижнями, а то й місяцями, а на конкурсі учасники обмежені в тимчасових рамках. Тим не менш, це не завадило йому представити на суд журі якісно виконанкартини. Можливо, натхнення відвідало хлопця саме завдяки природі Карпат?

«Я побував у чудовому місці - на Закарпатті, - ділиться Сергій. - Цей край не може не надихати! До Києва повернувся під враженням від тієї чудової природи і чудовою атмосфери ... »

Зараз молодий художник працює над своєю дипломною роботою - жанрової однофігурні композицією, на якій зображений кримський татарин в горах. Підкреслює: «Тему я вибрав не просто так - вона близька мені, так як я родом з Криму і дуже наближений до кримськотатарської культури. Мені позує мій друг - кримський татарин. Після конкурсу у мене в черговий раз з'явився ще більший стимул працювати саме в своєму напрямку - в реалістичній, класичного живопису ».

Сергій каже, що шукати себе в інших стилях не має наміру - його уявлення про живопис ґрунтуються саме на класиці. «Я прагну вдосконалювати свій рівень і продовжувати працювати в авторській техніці», - каже молодий чоловік.

Уже влітку Сергій Корабельников стане випускником академії і пуститься в вільне плавання, так що бажаємо молодому художнику успіхів, натхнення і впевненості в своїх силах!

Ксенія Шокіна, Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

ФОТО Олега Опаранюка

 

01 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів