Закарпатським військовим-контрактникам компенсують оплату орендованого житла

Закарпатським військовим-контрактникам компенсують оплату орендованого житла
Закон України про це підписав головнокомандувач Збройними Силами України Президент Петро Порошенко.

 

Президент Петро Порошенко підписав зміни в закон «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», який передбачає компенсацію оренди житла для військовослужбовців-контрактників, якщо їх не можуть поселити в гуртожитках або казармах.

Раніше законодавство передбачало компенсацію тільки для військовослужбовців-контрактників офіцерського складу та курсантів вищих навчальних закладів, а військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу змушені були вирішувати житлове питання за свій рахунок.

«Його норми передбачають усунення соціальної несправедливості, яка існує в частині надання військовослужбовцям права на отримання грошової компенсації за найм житлового приміщення. Раніше така компенсація була передбачена тільки для військовослужбовців офіцерського складу та курсантів. Сьогодні її зможуть отримувати і військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу військової служби за контрактом, - в місцях розгортання, де відсутня житловий фонд », - сказав президент.

На компенсацію за оренду житла військовослужбовцям потрібно 786,6 млн грн в рік.

Їх планують виділити з держбюджету за рахунок коштів, передбачених на утримання органів виконавчої влади.

З голосу внесли поправку, згідно з якою законопроект вступить в силу після його підписання президентом України.

Джерело: «Дзеркало Тижня»

 

17 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів