Закарпатці серед чемпіонів та призерів зимового чемпіонату України

Закарпатці серед чемпіонів та призерів зимового чемпіонату України
У четвер в обласному центрі м.Ужгород завершився зимовий чемпіонат України з велоспорту-маунтинбайку.

 

Участь у цих змаганнях взяли 194 спортсмени, які боролися в Шахтинському лісі у шестити дисциплінах: гонка вгору, крос-кантрі на короткому крузі, індивідуальній гонці на час, командній гонці парами та естафетні гонки.

Приємно, що наш чемпіонужгородець Володимир Козловський у змаганнях серед чоловіків виборов цілий комплект нагород. Зокрема, в змаганнях «гонка вгору» Володимир став срібним призером, перемогу здобув тут Артем Шевцов з Кропивницького, а бронза дісталося Дмитру Тітаренку з Хмельницької області. В цій дисципліні порадував ще один закарпатець в віковій групі молодші юнаки Олег Маркулинець з Мукачева, який став третім.

У дисципліні крос-кантрі на короткому крузі, яка проходила в екстремальних умовах за проливного дощу В.Козлопвський попри поломку велосипеда зумів таки фінішувати з третім часом, а переможцем став його товариш по збірній Дмитро Тітаренко. Срібло виборов представник харківщини Олександр Конаєв. Порадували й наші молодші юнаки – мукачівець Олег Маркулинець та Іван Цанько зі Сваляви відповідно посіли першу та другу сходинки, третім став Єгор Волков із харківської області.

В індивідуальній гонці в чоловіків беззаперечним лідером став наш чемпіон В.Козловський, друге місце в Д.Тітаренка, третє – в О. Коняєва. В інших вікових групах в складі представників Срібної Землі переможцем у молодших юнаках був мукачівець Олег Маркулинець.

В командних змаганнях парами у віковій групі молодші юнаки срібними призерами стали представники Сваляви – Іван Цанько та Віктор Дребітко, які поступилися велосипедистам із Харківщини – Єгору Волкову та Роману Кришевському, бронза дісталася сталетам із Чернівецької області.

Перед завершальними стартами Володимир Козловський охоче дав інтерв’ю нашому сайту.

Цього року перші офіційні старти в мене були на Кіпрі, куди поїхав набирати перший досвід для підготовки до сезону. А на зимовому чемпіонаті вдалося здобути цілий комплект нагород – золоту, срібну та бронзову медалі.

-    Як тобі змагатися в рідних стінах?

-    Вдома завжди хвилююся під час стартів, бо за мною на трасі спостерігають рідні та друзі, які очікують від тебе лише перемоги, тому стараюся їх не підвести.

-    До чого готуєшся після цієї гонки?

-    Ці змагання стали свого роду підготовчими до майбутніх міжнародних стартів. Вже після зимового чемпіонату в складі збірної України їхатиму на міжнародні змагання до Словаччини, де буду збирати залікові бали, щоб вибороти ліцензію на Олімпіаду до Токіо.

-    Є реальні шанси спортсменам зі складу збірної країни потрапити на літні олімпійські ігри?

-    Звісно. Від країни має право виступів на Олімпіаді троє спортсменів, але для цього потрібно бути сконцентрованим, чітко дотримуватися плану. Якщо все буде йти за планом, то обов’язково здобудемо кілька ліцензій до Токіо.

Один із організаторів зимового чемпіонату, керівник обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак»та голова велоклубу «Лідер» Микола Щадей зауважив:

–    В Ужгороді вже вчетверте поспіль проводимо зимовий чемпіонат України з маунтинбайку. З кожним роком спостерігається позитивна динаміка в кількості учасників чемпіонату. До прикладу, якщо минуло річ їх було 160, то в цьому році їх кількість зросла до 194 спортсменів. Радує, що збільшилася кількість учасників саме в категорії юніорів, юнаків та молодших юнаків, це говорить, що велоспорт стає популярним в Україні.

Загалом у рамках чемпіонату, який тривав з 29 березня по 4 квітня відбулися 6 змагань, які потім відбуватимуться на основних чемпіонатах. Окрім того, зазначу, що цікавішими змагання зробили погодні умови, проливний дощ вплину на стан лісового грунту, який значно ускладнив пересування велосипедистів і зробив гонки ще більш цікавішими та драйвовими.

–    Які ще змагання пройдуть у нашому обласному центрі з маунтинбайку?

–    Офіційних стартів весною в нас небуде. Будуть у нас традиційні дитячі змагання в Боздоському парку 21 квітня, куди запрошуємо дітей від 3 до 16-ти років спробувати власні сили у володінні своїм велосипедом.

Семен МИХАЙЛИК.

На ФОТО: Володимир Козловський – лідер в індивідуальній гонці

 

 

05 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів