Ужгород «тоне» в піні сакурового цвіту

Ужгород «тоне» в піні сакурового цвіту
Казка з японським присмаком на Закарпатті – тут триває цвітіння сакур.

 

Звісно, рожевоквітні дерева розцвітають поступово, тим паче, що обласний центр Закарпаття, українська столиця сакур – Ужгород – має дерева різного віку та розмаїтих сортів. Але найгарніші й найулюбленіші ужгородцями та туристами – це майже сторічні японські вишні, висаджені в так званому «чеському кварталі» в центрі міста. Й одного квітневого ранку Ужгород прокидається у рожевій піні – свято розпочалося!

Прищеплені на вишнях і черешнях сакури посадили тут ботаніки Чехословаччини у 1920-х роках, коли Ужгород входив до складу цієї держави. Фахівці, будуючи урядовий квартал Галагов, з’ясували, що ґрунти і загалом клімат будуть до вподоби цим деревам. Так і відбулося, й Ужгород став сакуровою столицею.

Десятки тисяч туристів приїжджають навесні подивитися на «рожеве божевілля», самих же дерев у місті більшає, вони ростуть і квітнуть уже в різних районах, а міста Закарпаття й собі переймають сакурові принади. Квіт сакур триває понад два тижні, цьогоріч його пік припадає на 20-ті числа квітня.

Фото: Сергій Гудак

opinion.biz.ua

 

20 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів