Хто калічить "Паланок", або "Нема історії - легше приХВАТизувати замок"?

Хто калічить "Паланок", або "Нема історії - легше приХВАТизувати замок"?
У Мукачівському замку "Паланок" знімають історичне кам’яне мощення, натомість вкладають широко використовувану бруківку.

 

Світлини відповідних робіт в соцмережі Фейсбук оприлюднила користувачка  Лариса Шуманская .

"Ніхто не підскаже, що відбувається в замку "Паланок"? Для чого знімати камневе покриття, яке відображає історичну епоху і встановлювати ширпотребну"коцку"? Зайві кошти в бюджеті міста? Хтось хоче добре заробити на відкатах? Чи це знову стратегічні плани клану? Нема історії - легше приХВАТизувати замок?", - сказано в дописі до світлин.

Слід відмітити, що публікація викликала обурення містян у обговореннях.

"Я в шоке. По всему миру, сохраняют, реставрируют каждый камушек. А у нас, сначала заштукатурили,теперь исторический камень снимают", - йдеться у коментарі  Наталья Дани.

"По ходу в ратуші з мозгами не дружать !!! Весь світ береже свою історичну спадщину, а вони тільки гроблять і наживаються!!!", - прокоментував публікацію  Володимир Сойма

"В iнших краiнах стараються зробити таку реставрацiю щоб була подiбною до тих часiв а в нас все не як в людей, втрачається ота перша енергетика замку той його дух прошлого часу", - зазначила в коментарі  Вікторія Бенца.

" Мені цікаво,чи узгоджував це хтось із істориками,відповідними спеціалістами. Я не підтримую таку модернізацію,адже руйнується історична цілісність замку", - написала  Марта Бігар.

Маємо зазначити, що згідно даних порталу публічних закупівель "Рrozorro", відповідні роботи обійдуться місту в 106 587 грн. Переможцем тендеру став  підприємець Любовицький Мирослав Григорович.

Згідно інформації про предмет закупівлі йдеться про поточний ремонт дворового покриття Середнього двору Замку «Паланок». Зокрема, розбирання покриттів з річкового каменю, розробка грунту вручну, влаштування підстильного щебеневого шару та укладання бруківки.

Джерело: Голос Карпат

 

22 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів