Акт церковного вандалізму в Берегові назвали шокуючим і обурливим

Акт церковного вандалізму в Берегові назвали шокуючим і обурливим
Шокуючим та обурливим назвали в уряді Угорщини акт вандалізму в Берегові, де невідомі здійснили напад на реформатську церкву, "заплямивши святе місце" та важливий центр релігійної громади фарбою.

 

Відповідна заява опублікована канцелярією прем'єр-міністра Віктора Орбана.

У заяві віце-прем'єр Жолт Шем'єн та державний секретар Янош Арпад Потапі, який відповідає за національну політику повідомили, що угорський уряд стурбований тим, що за останні місяці почастішали напади на закарпатських угорців, найбільшим з яких був напад на офіс КМКС в Ужгороді.

– Вночі у четвер було атаковане важливе місце для церковного життя місцевих угорців, порушено релігійну толерантність, якою раніше завжди характеризувалися мешканці Закарпаття. Напад є злочином не лише проти місцевої реформатської громади, а й на храм, де останні два роки тривають масштабні відновлювальні роботи, – зазначили у заяві.

Як відомо кошти на реставрацію будівлі церкви в Берегові надала Угорщина.

Зазначається, що угорський уряд виражає солідарність із закарпатськими угорцями та очікує від української влади, аби злочинців було чим скоріш виявлено, та зробить все можливе, аби у майбутньому подібні випадки попереджалися, а угорської громади на Закарпатті було гарантовано безпеку.

Зауважимо, що напис на стіні реформатської церкви виявили цього тижня, майже відразу після того, як були завершені реставраційні роботи на фасаді будівлі.

Джерело: Mukachevo.net

 

28 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів