Як школярі Хустщини з правилами та помилками у виборі професії знайомилися!

Як школярі Хустщини з правилами та помилками у виборі професії знайомилися!
Враховуючи власні здібності, інтереси та, потреби ринку праці...

 

У рамках профорієнтаційних заходів фахівці Хустського міськрайонного центру зайнятості провели зустріч з учнями 9-10 класів Копашнівської загальноосвітньої школи з метою інформування про найбільш популярні професії району та області, а також з професії майбутнього.

Школярі ознайомилися не тільки зі світом професій, але й із правилами та помилками вибору професії, враховуючи власні здібності, інтереси, потребу ринку праці. Цікавинкою для учнів став перегляд анімаційних профорієнтаційних відеороликів Державної служби зайнятості з описом професій сьогодення. Під час зустрічі учні більш детально дізналися про навчальні заклади, розташовані в регіоні, центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, де можна здобути професії, затребувані роботодавцями.

- На ринку праці зараз склалася парадоксальна ситуація – безробіття і дефіцит кадрів. Значна частина молоді після закінчення навчального закладу змушена працевлаштовуватися не за фахом, одержувати статус безробітного або взагалі виїжджати в пошуках роботи за межі області або держави, - зазначила фахівець центру зайнятості.

Як показує аналіз ринку праці району, фахівці, що мають кваліфікацію за робітничими професіями, в останні роки стабільно затребувані на підприємствах. Найпопулярнішими професіями, які сьогодні мають попит, є професії висококваліфікованих робітників - слюсарів, токарів, водіїв, кухарів, швачок, офіціантів, барменів, продавців та інших представників робочих професій.

Представник Хустського професійного ліцею сфери послуг Віктор Пилип провів презентацію професій: кравець, закрійник, офіціант, бармен. Школярі мали змогу оглянути стан матеріально-технічної бази ліцею, сучасно обладнані кабінети та 7 навчально-виробничих майстерень. Щорічно ліцей сфери послуг на Ярмарку професій презентує свої власні вироби: елегантні вечірні сукні, сучасний молодіжний одяг, стильні зачіски, майбутні офіціанти-бармени демонструють сервіровку обіднього столу. Всі бажаючі були запрошені на цьогорічний Ярмарок.

Майбутні випускники вже серйозно замислюються над своїм професійним майбутнім, їх цікавить можливість працевлаштування з належною оплатою праці. Загалом заходом охоплено понад 100 учнів Копашнівської загальноосвітньої школи.

Джерело: Закарпатський регіональний центр зайнятості

 

03 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів