В Ужгороді змагалися кращі юні мушкетери країни

В Ужгороді змагалися кращі юні мушкетери країни
У четвер, 10 травня в ужгородському СК «Юність» стартував XIX всеукраїнський турнір країн Карпатського Єврорегіону з фехтування, присвячений пам’яті заслуженого тренера України Василя Герея. Протягом двох днів фехтуватимуть на шпагах та рапірах юнаки і дівчата 2002 року народження та молодші. 10 травня змагатимуться спортсмени на шпазі, 11 – на рапірі.

 

У перший день змагань на фехтувальних доріжках вправляються у шпазі майже 200 учасників з різних куточків країни (102 хлопці та 90 дівчат), Словаччини, Румунії та Угорщини. Нашу область презентують 28 фехтувальників з Ужгорода та Мукачева.

Перед стартами відбувся урочистий парад-відкриття під час якого заступник міського голови Василь Гомонай привітав всіх учасників змагань: «Певен, що зараз тут стоять майбутні переможці чемпіонатів світу та Європи, тож бажаю вам рухатися до мети й досягати нових звершень», – зазначив В.Гомонай

Як зазначив у коментарі голова обласної федерації фехтування Михайло Пантьо після урочистої церемонії відкриття: «Ці змагання є рейтинговими, учасники отримують необхідні додаткові бали у турнірній таблиці, за підсумками якої формується склад кадетської збірної України. В свій час у цьому турнірі приймали участь кращі збірники України. Окрім того, радію, що вже працює відділення з фехтування в Мукачеві, діє секція фехтування при ужгородській ДЮСШ №1 та на базі НВК «Гармонія» у мікрорайоні Доманинці. Зазначу, що кращі на турнірі отримають традиційні нагороди – медалі, грамоти, а також приз від нашого учасника олімпійських ігор – Анатолія Герея».

Семен МИХАЙЛИК

 

10 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів