Як студенти-туризмознавці УжНУ гостей із Дніпра із Закарпаттям знайомили

Як студенти-туризмознавці УжНУ гостей із Дніпра із Закарпаттям знайомили
Самостійно скласти туристичний маршрут, організувати тур і забезпечити екскурсійний супровід – завдання непросте й відповідальне.

 

Студенти факультету туризму та МК Марія Заболотна та Дмитро Ковнір довели: якщо маєш велике бажання й докладаєш власних зусиль, то навіть на другому курсі можеш організувати авторський тур Закарпаттям для групи з іншого регіону.

Упродовж місяця під керівництвом старшого викладача кафедри туризму Руслани Кривенкової молодь працювала над розробкою туристичного маршруту, бронювали житло, шукали транспорт, підбирали найсмачніші дегустації для гостей із Дніпра. А вже минулих вихідних двадцятеро туристів приїхало ознайомитися із найзахіднішим регіоном України.

Закарпаття – це передусім гори, тож знайомство з краєм розпочали на Синевирській Поляні, куди туристи пішки дісталися з Івано-Франківщини. Дізналися й про загадкове «морське око» – озеро Синевир. Першого дня відвідали й палац і мисливські угіддя Шенборнів та замок Сент-Міклош. Другий день запам’ятався знайомством із Ужгородом, відтак – Невицьким замком та чанами й водоспадами Лумшорів. В останній день подорожі дніпровці відвідали замок «Паланок», прогулялися центром Мукачева та Берегова, а ще – випробували на собі термальні басейни.

Примітно, що всі екскурсії на маршруті наші юні туризмознавці проводили самостійно. Дмитро Ковнір ділиться: «Для мене це був перший досвід – раніше ніколи не вів навіть невеликих екскурсій містом. Як на мене, треба більше таких практик, адже слухати – це одне, а зробити самому – зовсім інше. Багато чого, що зі слів викладачів здавалося легким, в дійсності виявилося зовсім не таким простим: наприклад, розрахувати час і вкластися у нього – ще те завдання! Однак я здобув великий досвід і позитивні враження, тож готовий повторити!»

Туристів ознайомили не тільки з архітектурною та історичною спадщиною краю, а й із його гастрономічною привабливістю. Так, за три дні встигли скуштувати місцевої кухні, сирів та, звісно ж, вина. Закарпаття – смачний регіон, тож додому туристи накупували чимало гостинців.

Марія Заболотна має за плечима не одну проведену екскурсію, тому для неї новими виявилися організаційні моменти: «Я вже рік проводжу екскурсії, і маршрут був для мене знайомим, додатково вчитися довелося мало. Сама організація подорожі зайняла не так багато часу – складнішим виявилося зібрати всіх докупи й реалізувати прохання кожного. Самостійно було б дуже важко, тому допомога й підтримка Дмитра виявилася незамінною. Тепер аналізую нашу роботу й працюю над помилками, але головне, що наші туристи залишилися вдоволені».

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

 

17 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів