Ірина Антосяк – абсолютна чемпіонка міста Ужгорода з шашок

Ірина Антосяк – абсолютна чемпіонка міста Ужгорода з шашок
В особистому чемпіонаті міста з шашок, який відбувся 16 травня 2018 р., взяли участь майже 20 юнаків та дівчат, які навчаються у ВНЗ І-ІV р.а.Змагання проходили у шахово-шашковому клубі спорткомплексу “Юність”. Більшість учасників грають не вперше у подібних турнірах і вже набули певного ігрового досвіду. Нагадаємо, у березні поточного року був проведений командний чемпіонат, у якому перемогу здобула команда колледжу культури і мистецтв. Цього разу спортсмени вже змагались між собою в особистому заліку за титул найсильнішого окремо серед юнаків та дівчат.

 

Спортсмени грали за коловою системою, по 20 хв. На партію обом учасникам.

У групі серед юнаків ігровий сценарій був очікувано-прогнозований: тут не було рівних юним шашкістам з Ужгородського колледжу культури і мистецтв, які зайняли увесь п’єдестал пошани: Роман Футько упевнено переміг з результатом 16 очок з 20 можливих, Євген Химич зайняв почесне друге місце – його результат 15 очок, а третє посів Микола Микуляк – 14 очок.

Найбільш цікаво і навіть драматично розгорталися події за шатківницями серед дівчат. Треба відзначити неабиякий характер і спортивний азарт, який був притаманний у поєдинках дівчат. Тут вони були на рівні і показали свій клас. Та попри усі ці моменти, незважаючи на гостре суперництво і завзяту боротьбу, найбільш вдало упоралась зі своїм завданням студентка IV курсу медичного факультету ДВНЗ “УжНУ” Ірина Антосяк. Вона обіграла усіх суперниць і набрала переможні 20 очок з 20 можливих та зайняла перше місце. І результат – по грі! Друге місце посіла Олена Поп – 16 очок, третє – Маріанна Медулич з результатом 15 очок. Обидві навчаються у коледжі культури і мистецтв.

Проте, найбільш інтригуючим моментом постав вирішальний двобій між двома переможцями: Роман Футько (переможець серед юнаків) та Ірина Антосяк (серед дівчат) виборювали право за головний трофей – кубок і титул абсолютного чемпіона.

У цьому протистоянні Ірина здобула заслужену перемогу. Ми вітаємо її зі спортивним досягненням!

Переможці були нагороджені грамотами, медалями різного ґатунку від управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради (начальник Ольга Василиндра). Нагородження проводили головний спеціаліст відділу спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради Петро Милян та інструктор-методист обласного відділення КФВС МОН України Анатолій Плеханов.

Турнір пройшов організовано, коректно і на високому спортивному рівні.

 

17 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів