Переможцем турніру медійників Закарпаття став колектив сайту «Лобда»

Переможцем турніру медійників Закарпаття став колектив сайту «Лобда»
Традиційно вже 17-й раз поспіль журналісти розпочинають святкувати своє професійне свято турніром з міні-футболу на честь знаних футболістів ужгородських СК «Русь» та «Спартака» Карла Олага та Дмитра Калинича.

 

Цього разу на майданчику біля ужгородського СК «Юність» 5 червня  зійшлися 6 команд – «Спорт-тайм», сайту «Лобда», «Журфак-Юнайтед», збірна команда журналістів з м. Берегово, команди суспільного телебачення та 21-го каналу.

Команди були розділені на дві групи – в першій з них своїх опонентів – 21-й канал та «Журфак Юнайтед»по-черзі переграла команда сайту «Лобда», а в другій групі тон задавав інший багаторазовий переможець цього турніру «Спорт-тайм», який спочатку «розібрався» з командою суспільного телебачення та колективом журналістів з м. Берегово.

У стикових матчах за 5-е місце боролися спортсмени-телевізійники – суспільне телебачення проти гравців із 21-го каналу. Свою перевагу на полі команда суспільного телебачення втілила у два результативні постріли й посіли 5-у сходинку. 

За бронзові нагороди вийшли позмагатися «Журфак Юнайтед» та журналісти з Берегова. Впевнену перемогу – 3:1 здобули підопічні Володимира Тарасюка з «Журфак Юнайтед».

У фіналі зійшлися «Лобда» та «Спорт-тайм». Вийшов по-справжньому бойовий поєдинок – на 4-й хвилині гри після розіграшу кутового рахунок відкрили гравці «Спорт-тайму» й здавалося доведуть гру до перемоги. Та на завершальних секундах матчу «лобдівці» заробили право на штрафний, вдало його розіграли й зрівняли результат у матчі – 1:1. Тож доля володаря кубку вирішувалася в серії післяматчевих пенальті, тривала серія яких, аж 8 ударів принесла вікторію команді «Лобда» -  6:5 – результат пробиття післяматчевих пенальті.

Традиційно участь у нагородженні взяла голова обкому профспілки працівників культури Наталія Товтин, голова облорганізації НСЖУ Віталій Мещеряков, голова Закарпатського відділення НОК України Іван Риляк та голова ФФЗ Іван Дуран. Командам-учасницям були вручені напої, а призерам та переможцям – кубки та грошові премії, традиційно «Лобда» отримала перехідний кубок, який досі ще не знайшов свою прописку (для того, щоб його забрати потрібно тричі поспіль перемогти).

Тренер команди-переможниці Тарас Галушка зазначив:

-        Складові нашого успіху – стабільний склад команди, яким виступаємо вже третій рік поспіль. Тим не менш, у фіналі прогавили удар зі стандарту, але добре, що відігралися й зуміли по пенальті переграти команду «Спорт-тайму».

В свою чергу головний організатор турніру Наталія Товтин зауважила:

-        Ще в 2002 році підтримала ідею голови обласної асоціації спортивних журналістів України Василя  Гаджеги про проведення цього турніру  і винесла його на обговорення президії обкому профспілки. ЇЇ підтримали, відверто не знала, чи це буде одноразовий турнір, чи стане традиційний. Радіє душа з того, що турнір став традиційний, упродовж його проведення було й таке, що брали участь всього три команди, а було й так, що грали 8 команд. Адже в наш час колективи журналістів змінюються і навіть виставити команду в 5 чоловік не завжди виходить. Тим не менш, бачимо, що популярність турніру зростає, додаються нові учасники. Гадаю, що всі залишилися задоволеними і вітаю усіх представників ЗМІ зі святом!

Спеціальними призами в різних номінаціях нагородили кращих футболістів:

«Кращий гравець» - Ян Рогач («Лобда»)

«Кращий воротар» - Віталій Коціпак («Спорт-тайм»)

Семен МИХАЙЛИК

 

06 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів