В Ужгороді можна буде поплести віночки, ходити по розпеченому вугіллю та стрибнути через вогонь

В Ужгороді можна буде поплести віночки, ходити по розпеченому вугіллю та стрибнути через вогонь
Уже цієї суботи, 23 червня, з 19:00, в Ужгороді можна буде плести віночки, ходити по розпеченому вугіллю, стрибнути через вогонь, пограти у справжні козацькі забави та файно пополиватися. І все це на літнє сонцестояння, його ще у народі називають Купало.

 

Традиційно четвертий рік поспіль охочі збираються на березі річки Уж, нижче, філармонії, аби відзначити свято Купала. Саме тут учасники дійства мають змогу спробувати щось новеньке, а саме: виконати український гімн – Славень, Бажану духовного пробудження українського народу, вивчити українські пісні, танці навколо вогню, пограти у козацькі забави (хлопці), а дівчатам навчитися плести віночки та  пускати їх на воду (таким чином можна дізнатися свою долю).

Одним з традиційних обрядових дійств  є пускання у водойму вогняного колеса,  ходіння по розпеченому вугіллю, а також стрибки через вогнище. 

Ннаші пращури ходили у вишиванках, тому й організатори просять прийти у народних строях, або з їх елементами. А також увійти у воду або пополиватися. Адже Купало – це свято води та вогню. 

Організаторами свята є : ГО “Наше місто – рідний дім”, Спілка козацьких організацій м. Ужгорода.

Свято відбудеться за підтримки Ужгородської міської ради.

 

19 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів