У Мукачеві чиновники дозволили обрізати історичну "пам’ятку природи"

У Мукачеві чиновники дозволили обрізати історичну "пам’ятку природи"
Мова про платан, що росте на території ЗОШ №1 на вулиці Пушкіна.

 

Про це журналістці повідомила депутат міської ради Тетяна Кіш, обрізку проводять згідно акту комісії, яка пройшла торік. Однак, жінка зазначила, що тоді в комісії не було компетентних експертів.  Ці дерева, за її словами не є аварійними, і можуть рости сотні років.

Робітники, які проводять роботи сказали, що минулого року не було можливості зрізати дерево.

В той же час Тетяна Кіш відзначила, що обрізку попросили здійснити мешканці. Однак, депутат від округу Юрій Кравчук запевнив, що нічого про таке звернення мешканців не чув.

У Мукачеві так і не запрацювала система контролю громадськістю за вирубуванням дерев через комісію при виконкомі по збереженню зелених насаджень. Під різними надуманими приводами (за листами мотивованих громадян) вирубуються унікальні дерева, які, поряд з архітектурними памятниками, формують культурно-історичне обличчя міста. Чиновнику в голову не приходить, що задля збереження дерева можна надати матеріальну компенсацію скаржнику на ремонт покрівлі, чи укріплення фундамету. Очевидно, що співпадають інтереси заготівельників цінної деревини і міських чиновників. Окремі "активісти знають бідкатися про абстрактне вирубування лісів, а ось вам приклад конкретного унікального дерева, коло якого в нормальних умовах стояла б табличка "Охороняється законом". За інформацією, завтра його не стане, доречі, скільки дерев "Памяток природи" є в Мукачеві, що відзначені інформаційними знаками?, - розповів Василь Блистів, представник місцевих природозахисників.

Джерело: Голос Карпат

 

22 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів