Енвер Аблаєв – головний тренер збірної України з фристайлу

Енвер Аблаєв – головний тренер збірної України з фристайлу
Нещодавно на конкурсі на посаду головного тренера збірною України було обрано нашого земляка Енвера Аблаєва, який на минулій олімпіаді в Пхьончхані виконував обов’язки тренера олімпійської збірної України з фрістайлу-акробатики. Саме його вихованець Олександр Абраменко виборов єдину золоту нагороду на Олмпіаді в Пхьончхані. Тож привітав Енвера з обранням і поцікавився планами на майбутнє.

 

- Так, мене вже призначили на посаду головного тренера збірної України, - розпочав нашу розмову Е.Аблаєв, - залишилися певні формальності підписання контракту.

- Які плани в тебе вже в якості головного наставника збірної?

- Підготовку ми вже розпочали, провели перший тренувальний збір в Швейцарії на воді. Уже з понеділка розпочали другий тренувальний збір в Івано-Франківську, після завершення якого наступний цикл підготовки проводитимо в Мінську (Білорусь).

- Що скажеш про кадровий потенціал збірної з фрістайлу-акробатики?

- В цьому році залучили до складу команди трьох молодих хлопців та двох дівчат з Рівненого. Перший екзамен для моїх підопічних стануть фісовські змагання в Швейцарії в стрибках на воді.

- На Закарпатті є перспективна молодь, яка б могла претендувати на потрапляння до складу збірної?

- На жаль, немає та й закарпатський тренерський штаб чомусь неохоче йде на співпрацю й навіть не знаю, який рівень розвитку фрістайлу в регіоні.

- Як себе почуває олімпійський чемпіон Олександр Абраменко, розпочав вже підготовку до наступної олімпіади?

- В нього все гаразд, перший збір через втому він пропустив, ось саме на другому тренувальному зборі він розпочав підготовку з прицілом на чемпіонат світу, який відбудеться взимку.

- В Україні є спеціалізовані бази, де можна займатися фрістайлом-акробатикою?

- На жаль, повністю обладнаних необхідною інфраструктурою баз немає. От в Івано-Франківську на базі спортивного коледжу проводимо тренування на батутах. А вже для того, щоб готуватися на воді, змушені виїзджати закордон – в Швейцарію або Чехію.

Розмову записав Роман СЕНИШИН

P.S. 21 червня пройшла звітно-виборна конференція федерації лижних видів спорту України, де на посаду віце-президента було обрано іншого нашого земляка, учасника чотирьох зимових олімпійських ігор - мукачівця Станіслава Кравчука.

*Енвер Аблаєв зі своїм вихованцем – олімпійським чемпіоном Олександром Абраменком

 

27 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів