Персональна виставка Ольги Кашшай презентована в Чеському консульстві в Ужгороді

Персональна виставка Ольги Кашшай презентована в Чеському консульстві в Ужгороді
26 червня 2018 року в приміщенні Почесного консульства Чеської республіки в Ужгороді відбулося відкриття персональної виставки Ольги Кашшай «Нове покоління». Експозиція, за словами художниці, не має конкретної тематики. Як зауважила пані Ольга, виставка носить радше інформативний характер – знайомить відвідувачів із новим етапом творчості художниці.

 

«Це нові роботи, які я створила цього року, – зізналася мисткиня. – Всі вони зроблені на одному подиху, але після серйозного навчання та саморозвитку. Основна ідея – це нове покоління, що еволюціонує від класики до сучасності. Цією виставкою я демонструю як змінююся, які нові образи з'являються в моїй уяві, але не забуваю при цьому свої витоки. Одним словом, це більш модерний, прогресивний та емоційний рівень моєї творчості».

Слід зазначити, що Ольга Кашшай – онука класика закарпатської школи живопису Антона Кашшая. Участь у виставках різного рівня бере ще з 2010 року. За цей час художниця встигла провести декілька персональних експозицій, у грудні 2017 року стала однією з переможців у Другій всеукраїнській виставці візуального мистецтва при Національній академії мистецтв України. Минулого місяця в мукачівському замку «Паланок» була представлена її спільна з дідусем виставка «Безмежність еволюції».

За словами пані Ольги, Антон Кашшай має великий вплив на її творчість, у тому числі й на виставку «Нове покоління». «Я щодня черпаю щось нове й детально вивчаю його творчість та біографію, – зазначила авторка виставки. – Останнім часом мене надихають його твори 1970-80х рр. Наразі найбільший захват викликають його «Віадуки» та серія робіт «Норвегія».

Ольга Кашшай зазначає, що представлені в експозиції «Нове покоління» твори відрізняються від попередніх складнішою композицією, новими кольоровими рішеннями та співвідношенням форм. «Наприклад, натюрморти стали більш образні, а пейзажі мають нові ідеї та відображення. Чимало емоцій пережила під час останніх подорожей і хотіла ними поділитися», – пояснює художниця.

Виставка триватиме до 5 липня 2018 року.

Денис Фазекаш, Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

Фото: Наталія Павлик

 

28 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів