Ужгород - візитівка Закарпаття - має мати європейське обличчя!

Ужгород - візитівка Закарпаття - має мати європейське обличчя!
Сьогодні, 16 липня відбулося засідання профільної депутатської комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Закарпатської облради, яку очолює Андрій Андріїв.

 

Депутати розглянули матеріали, пропоновані до порядку денного пленарного засідання 12  сесії обласної ради VІІ скликання та листи, що надійшли на адресу профільної комісії.

Серед них – про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік. З цього питання інформував Петро Лазар-директор департаменту фінансів облдержадміністрації. Він зазначив, що в документі враховано перерозподіл призначень у межах загального обсягу по головних розпорядниках коштів обласного бюджету – департаменту освіти, департаменту соцзахисту населення та департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства. Депутати погодили пропоновані зміни та  цікавились станом справ інфраструктурних проектів краю.

-        Тішить факт, щоб розбудовуються окремі міста Закарпаття, інфраструктурні проекти яких наша комісія завжди підтримує, але болить за обласний центр – Ужгород, станом якого я переймаюсь, як депутат облради від цієї територіальної одиниці. Хочеться, аби й воно набувало європейського обличчя, на що заслуговує. А для цього маємо вишукати джерела фінансування щодо розбудови його інфраструктури - рівні дорги, сучасна транспортна інфраструктура, велодоріжки, фонтани, відпочинкові зони, - наголосив Андрій Андріїв. Його підтримали члени комісії.

-        Ужгород - це візитівка Закарпаття, а тому однозначно маємо  його підтримувати,  однак такої ж підтримки потребують і райони, - мовив Петро Добромільський.

Жваво оговорили члени комісії і проекти рішень «Про внесення змін до обласної Програми «Питна вода Закарпаття» на 2012 – 2020 роки (зі змінами від 27 серпня 2015 року)та «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо необхідності внесення змін до Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України» на 2011 – 2020 роки.

-        Це важливі рішення. Бо без якісної води неможливе ні  зародження життя, ані його розвиток. Та маю сказати для ужгородців, що собівартість  води з водозабору для Ужгорода, розташованого біля Кам'яниці,  на 40 відс. дорожча, ані ж з водозабору «Минай» через дороговартісну систему очистки. Тому маємо шукати кошти з різних джерел для енергозберігаючої, компактної технології, здатної очищати воду відповідно до європейських стандартів якості, - наголосив А.Андріів.

Відтак депутати погодили  Перелік обласних автомобільних доріг загального користування місцевого значення з обсягами видатків, передбачених в обласному бюджеті  для виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення комплексної державної експертизи.

 Та обговорили зміни до діючих регіональних програм у сфері охорони здоров’я, культури, освіти, екології тощо.

Також розглянули низку проектів з питань майна та раціонального використання  надр.

У ході дискусій, що відбувалися під час роботи комісій, депутатами було висловлено чимало слушних пропозицій, які будуть узагальнені для врахування відповідними виконавцями з метою подальшого розгляду.

Прес-служба Закарпатської облради

 

16 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів