Леонід Кучма підбив підсумки свого 10-літнього перебування на посаді Президентa

Президент Леонід Кучма з нагоди свого десятилітнього перебування на посаді глави держави виступив з промовою у програмі "Епіцентр" на телеканалі "Студія "1+1".

 

Намагаючись виділити основне за минулі 10 років, він відзначив, що в політиці нема? головних і другорядних питань. У той же час, глава держави наголосив, що весь час намагався мобілізувати економічну вісь.

Основне, що виділив Президент за роки свого правління, - це те, що "незважаючи на всі бурі і негоди, нам удалося провести корабель із назвою "Україна" без особливих потрясінь і втрат". Суверенна українська держава, на його думку, відбулася.

"Закладені основи для утвердження громадянського суспільства, подальшого розвитку ринку, поступової інтеграції України в ?вропейське співтовариство. Далі все залежатиме від того, хто буде на цьому кораблі головним керманичем", - упевнений Президент.

Наступне, що виділив Президент, - це те, що Україна з економічного погляду була уламком ?диної економічної системи Радянського Союзу. "Сьогодні в нас ? власна українська економіка. ? вона да? вже результати, які ми відчува?мо в нашому повсякденному житті". Цього, на думку Президента, не помічати не можна.

Також Леонід Кучма відзначив, що цей складний період на шляху державотворення пройшов без складних конфесійних конфліктів, без кровопролиття. Він підкреслив, що йому не хочеться згадувати слово "кровопролиття", але якщо проаналізувати, що сталося на пострадянському просторі, то, на його думку, відсутність подібних серйозних конфліктів ми повинні записати собі в актив.

"Ми всі - політична еліта - не виконали те, чого нам дуже хотілося - створення ?диної православної церкви". Леонід Кучма відзначив, що в цьому питанні він по-білому заздрить полякам. "Це наше лихо і моя провина. Але потрібно було думати всім політикам, які з початку створення незалежної України робили спроби створити ?дину церкву", - підкреслив Президент.

 

12 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів