Ян Пєкло відвідав УжНУ: йшла мова про поглиблення співпраці з освітніми установами Польщі

Ян Пєкло відвідав УжНУ: йшла мова про поглиблення співпраці з освітніми установами Польщі
У понеділок, 17 вересня в.о. ректора УжНУ професор Олександр Сливка та проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, професор Мирослава Лендьел зустрілися з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польщі в Україні Яном Пєкло та Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Рафалом Вольські.

 

Під час зустрічі з польськими дипломатами мова йшла про поглиблення співпраці між освітніми установами Польщі та Ужгородським національним університетом. Олександр Сливка наголосив на тому, що УжНУ та польські навчальні заклади мають значний досвід співпраці: «На цьому тижні в нас відкривається українсько-польська конференція, яка вже є традиційною, цього року ми організовуємо її в Ужгороді. У нас дуже тісна співпраця з багатьма вишами у Польщі, як на рівні університетів, так і на рівні особистих зв’язків. Чимало колег-науковців, викладачів стажуються в Польщі, я маю надію що наша зустріч буде мати позитивний ефект, стане стимулом продовжувати цю співпрацю й надалі».

Мирослава Лендьел ознайомила поважних гостей щодо існуючої співпраці між польськими університетами та УжНУ: «Ми намагаємося розвивати співпрацю з Польщею, зокрема у сфері подвійних дипломів. З Поморською Академією в Слупську ми вже 4 роки плідно працюємо в цьому напрямку. Щороку 20-30 наших студентів навчаються там. Нещодавно ми започаткували співпрацю з Академією Ігнаціум у Кракові. Загалом ми маємо більше10 міжнародних партнерських вишів саме з Польщі».

 «Ми дуже задоволені тим, що могли приїхати до Ужгорода. У якості посла це мій перший візит до Ужгорода. Потенційно наша співпраця є значною, але завжди є місце для подальшого прогресу» - наголосив Ян Пєкло.

Сторони обговорили можливість підтримки з боку посольства Польщі справи вивчення польської мови в УжНУ, зокрема в контексті залучення до викладання іноземних лекторів.

Під час візиту польські дипломати провели зустріч зі студентами та викладачами університету, відповіли на запитання та поділилися власними думками щодо стратегічних добросусідських перспектив та зміцнення українсько-польської співпраці.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

18 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів