В Ужгородському замку відбудеться автентичний фестиваль

В Ужгородському замку відбудеться автентичний фестиваль
“Берчені-Фест”, який започаткований у 2017 році, цьогоріч знову відбудеться в Ужгородському замку.

 

Свято, що проводиться громадською організацією “Pro Cultura Subkarpathika”, Генеральним консульством Угорської Республіки у м. Ужгороді та Закарпатським обласним краєзнавчим музеєм ім. Т. Легоцького, пройде 23 вересня в Ужгородському замку.

Метою фестивалю – привернення уваги до закарпатців до збереження та відродження народних традицій, ремесел і звичаїв нашого краю. Зустрічатимуть гостей фестивалю володарі замку – граф Міклош Берчені та його дружина – графиня Крістіна Чакі. На подвір’ї Ужгородського замку народні майстри демонструватимуть майстер-класи з вишивки, виготовлення оригінальних сувенірів, різьби по дереву та пірографіки, ковальства, малювання на склі, кераміці й тканині, плетіння стрічок із шкіри й тканини, виготовлення кошиків і корзин з кукурудзяного листя, приготування народних страв, солодощів та багато іншого.

Учасників фестивалю розважатимуть солісти та художні колективи із різних куточків Закарпаття. Відвідувачі та гості музею, свята зможуть познайомитися із творчістю угорського поп-рок колективу «Balkan Fanatik» та отримати задоволення від вогняного шоу.

Початок о 16.00. Вхід вільний.

 

19 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів