Закарпаття має високі шанси стати перспективним кіноосередком – закладається фундамент

Закарпаття має високі шанси стати перспективним кіноосередком – закладається фундамент
Сьогодні в Ужгороді почалася міжнародна конференція “Спільне виробництво кіно в рамках транскордонного співробітництва”, яку організували Закарпатська фільмкомісія, Закарпатська ОДА та Ужгородська міською рада за підтримки Українського культурного фонду.

 

Конференція проходить у два етапи, під час першого відбулися дві панельні дискусії– «Перспективи спільного виробництва фільмів у міжнародній ко-продукції наЗакарпатті» та «Формування фондів для розвитку кіноіндустрії в регіоні». В ході другого етапу оглянули місцеві локації, які можуть бути використані для розбудови кіновиробничих потужностей. Ужгородська міська також сьогодні презентувала перший проморолик про кіно виробничий потенціал міста.

Спікери панелей – продюсери Віктор Шевченко (Київ) та Ярослав Міненко (Одеса), режисер Іван Філа (Прага), оператор Ян Герах (Варшава), заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, начальник управління стратегічного планування та моніторингу соціально-економічного розвитку, департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Любомир Багрій, фільмкомісіонер В’ячеслав Єгоров (Ужгород), продюсер Андрій Суярко (Київ), режисер Амадеуш Мітіч (Варшава), директор «Агенції регіонального розвитку та транскордонного співробітництва» Михайло Данканич та фільмкомісіонер Олександр Мерявчик (Ужгород).

Учасники конференції переконані, що Закарпаття має високі шанси стати перспективним кіноосередком і важливу роль у цьому має зіграти Закарпатська фільмкомісія, яка створить хороший фундамент для ефективної та безперешкодної роботи знімальних груп.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

20 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів