Зима не за горами: жителі Закарпаття вже запасаються дровами

Зима не за горами: жителі Закарпаття вже запасаються дровами
Зима не за горами, а це означає, що вже час подумати про те, чим обігрівати свої оселі у холодну пору року. Жителі Воловеччини традиційно використовують для цього деревину. В заготівлі дрів їм допомогає Воловецький держлісгосп. На підприємстві вони можуть виписати потрібну кількість деревини, а згодом і отримати товар у лісі.

 

Ця машина з дровами поїде в обійстя пані Наталії. Зима вже на носі, тож жінка вирішила запастись твердим паливом. Виписку та видачу лісопродукції лісівники проводять відповідно до встановлених норм та вимог електронного обліку деревини.

Обігрівають свої оселі дровами жителі Воловеччини з діда-прадіда. Газ – задоволення не з дешевих, та й далеко не всі села району газифіковані. Тож заготівлю деревини місцеві починають ще влітку, кажуть у Воловецькому лісгоспі. Саме це підприємство забезпечує населення дровами.

Під санітарну рубку підпадають лише хворі та пошкоджені дерева. Вони і підуть на дрова.

Щоб вберегти здоровий ліс від чорних лісорубів лісівники проводять, відповідні рейди. А штраф за зрубане дерево – немалий.

Лісівники кажуть, якщо до лісу ставитись з повагою, він віддячить теплом та затишком і буде приносити користь і майбутнім поколінням.

М-студіо

 

23 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів