Медико-соціальний центр «Дорога життя» в Ужгороді може отримати майже 2 млн грн фінансування

Медико-соціальний центр «Дорога життя» в Ужгороді може отримати майже 2 млн грн фінансування
Сьогоднішнє засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради розпочали із заслуховування звіту про роботу КП "Водоканал міста Ужгорода", після чого члени виконкому перейшли до розгляду питань у порядку денному.

 

Найперше погодили Програму діяльності медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» на 2019 рік.

Медико-соціальний центр «Дорога життя» - єдиний заклад в Ужгороді медико-соціальної та психолого - педагогічної реабілітації осіб з вадами фізичного та розумового розвитку. Програма розроблена для реалізації комплексної Програми реабілітації дітей і молоді з вадами фізичного та розумового розвитку віком від народження до 25 років, надання їм можливості активної участі в житті суспільства.

Медико-соціальний реабілітаційний центр “Дорога життя” проводить свою діяльність в Ужгороді з жовтня 1999 року. Це благодійна, неприбуткова, недержавна організація, яка здійснює соціальний захист дітей-інвалідів з вадами опорно-рухового апарату, ментальними та мовними розладами, проводить з ними соціально-педагогічну та медичну реабілітацію.

На обліку в медико-соціальному реабілітаційному центру “Дорога життя” перебувають 365 осіб. Всі вони є особами з інвалідністю та мають певні вади фізичного і розумового розвитку.

74 дітей отримують послуги у відділенні раннього втручання, 45 дітей з вадами розвитку складають постійний контингент дітей Центру та отримують психологічну і логопедичну корекцію, 24 молодих людей з проблемами інтелектуального розвитку відвідують групу соціальної реабілітації інвалідів та денної зайнятості, 23 дітей проходять за програмою інтеграції (шкільна освіта в ліцеї «Лідер» ЗОШ № 20, ЗОШ № 8), 105 дітей непостійного контингенту проходять курсову реабілітацію в Центрі, 155 дітей задіяно в соціально-культурних програмах Центру. У центрі - 31 працівник.

Фінансування програми передбачено у розмірі 1 млн. 900 тис. грн., її ще внесуть на розгляд сесії міської ради.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

26 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів