Закарпатці взяли участь у міжнародному літературному фестивалі в Одесі

Закарпатці взяли участь у міжнародному літературному фестивалі в Одесі
Днями в Одесі відбувся четвертий міжнародний літературний фестиваль. Координатором цього єдиного літфесту на Півдні України став ужгородець Максим Мельник, який нині навчається на кінорежисера у Берліні. Меценатом фестивалю є Міністерство зовнішніх справ Німеччини, яке таким чином у важкий 2014-й рік вирішило культурно підтримати України та її інтеграцію до Європи. (У цьогорічному фестивалі взяло участь 39 авторів із 14 країн).

 

Приємно, що Україна на фестивалі було представлена і Закарпаттям. У дитячій програмі свою творчість презентував Олександр Гаврош. Закарпатець презентував  учням одеських шкіл свою нову книжку «Закохані казки», яка торік побачила світ в Ужгороді. На зустрічі були присутні і видавці – родина Олександри Гаркуші, яка є й ілюстратором книжки.

Для Олександра Гавроша Одеса не є чужим містом, адже він свого часу прожив тут майже цілий рік. Враження від фестивалю у закарпатця позитивні: можна було чимало нового дізнатися, безпосередньо поспілкуватися з літераторами. Так, цікавими були зустрічі з українцем Володимиром В’ятровичем, угорцем ДьордемДалошем, росіянином Віктором Єрофеєвим, голландкою Маренте де Моор. 

Окрімтворчих зустрічей, на фестивалі було організовано чимало дискусій. Наступний міжнародний літературний фестиваль в Одесі планують присвятити темі «Архітектура і література», себто говоритимуть про Місто як текст.

Uzhgorord.net.ua

 

03 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів