Яйця, молоко, масло: що й наскільки подорожчало на Закарпатті?

Яйця, молоко, масло: що й наскільки подорожчало на Закарпатті?
Статистика – річ уперта: інфляція наступає попри всі обіцянки влади стримувати ріст. Що ж і на скільки зросло в ціні?

 

Інфляція на споживчому ринку у вересні поточного року порівняно з попереднім місяцем становила 1,9%, з початку року – 5,6%. Про це свідчать дані Держстату України.

Як наголошується, на споживчому ринку у вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,6%.

"Найбільше - на 14,1% - подорожчали яйця. На 3,3–1,4% зросли ціни на хліб, сало, продукти переробки зернових, м’ясо та м’ясопродукти, молоко та молочні продукти, макаронні вироби, рис, масло. Водночас, на 2,9–0,2% подешевшали фрукти, овочі, цукор", – йдеться у повідомленні.

Справді, ціни на ці продукти кусаються дедалі більше: яйця в супермаркетах Ужгорода вже коливаються в межах 2,4 - 2,7 грн за штуку, очевидно, до новорічних свят вони сягнуть в ціні й 3 гривень, і більше.  

М'ясо поки тривається в пвних рамках, принаймні протягом останнього місяця. Ціни високі, але іноді можна натрапити й на акції й закупити кілька кілограмів у морозилочку. Таким шляхом рухаються, приміром, окремі супермаркети Ужгорода, вони пропонують акційні ціни (роблять розсилки покупцям), за якими споживачі зможуть запастися. Так, свинина ошийок коливається в межах 160 грн (можна нині по акції придбати за 125), вирізка 170 ( по акції в межах 140), печінка куряча 64 (по акції – 47), куряча четвертинка  50 (зі знижкою – 42 грн). 

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,8%, у тому числі тютюнові вироби – на 1,1%, алкогольні напої – на 0,4%. Одяг і взуття подорожчали на 8,6%, зокрема, взуття – на 9,9%, одяг – на 7,9%.

Крім того, зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,2% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на водопостачання на 1,1%, каналізацію – на 0,9%.

У Держстаті також назвали причину підвищення цін – в основному інфляція спричинена подорожчанням палива та мастил на 5,4%.  

Uzhgorod.net

 

10 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів