Євген Молнар: «Головна ціль – виховати сильних духом та тілом особистостей»

Євген Молнар: «Головна ціль – виховати сильних духом та тілом особистостей»
В останні роки в нашому краї дедалі популярнішим стає бойове самбо. В нашому обласному центрі цей вид спорту розвиває спортивний клуб «Спорт-Лідер».

 

Про діяльність спортклуба, досягнення та плани у розмові з президентом СК «Спорт-Лідер» Євгеном Молнаром.

Євген Молнар - на фото крайній справа.

Євгене, розкажи, як розвивається бойове самбо на Закарпатті?

– Бойове самбо в області з кожним роком прогресує. Зокрема, в нашому обласному центрі на цьому виді єдиноборств спеціалізується наш клуб «Спорт–Лідер». Саме зі створенням нашого спортклубу в 2015 року в Ужгороді й розпочинає активно розвиватися бойове самбо. Щодо прогресу, то відзначу такий факт: коли вперше проводили змагання в 2016 році, то боролися всього 15 спортсменів. Далі з кожним наступним змаганням кількість учасників збільшувалася, а вже на відкритому кубку Ужгорода, який проходив наприкінці вересня цього року, кількість самбістів, які виходили на татамі, зросла до 70-ти.

– Де тренуються ужгородські самбісти?

– У нас є приміщення, яке було переобладнане з колишньої котельні на спеціалізований зал для занять бойовим самбо. Тренування відбуваються щодня у трьох вікових групах – молодшими дітками (з 5 до 10 років), юніорами (10 – 17 років) та старшими спортсменами (від 17 років і старше). Вони займаються під пильним наглядом наставника Олександра Дорогіна – хоч і молодого, проте фахового спеціаліста, котрий крім того ще й сам бере участь у різних змаганнях із бойового самбо. Тренування відвідують більше 70 спортсменів, із яких, що найбільше тішить, більше половини – діти віком до 10 років. До слова, цим спортом цікавляться й дівчата, які також відвідують тренування. Вже нині відчуваємо дефіцит тренерських кадрів, тому в наступному році плануємо відправити наших юнаків, які навчаються в університеті, на спеціальні тренерські курси. В майбутньому плануємо відкрити в Ужгороді ще один спортивний зал.

Під час змагань.  

– Чи мають спортсмени СК "Спорт-Лідер" уже певні досягнення?

– Так. Минулого року наш вихованець став бронзовим призером всеукраїнської спартакіади з бойового самбо. А на теренах краю наші вихованці постійно виборюють нагороди різного ґатунку в усіх вікових групах.

– Нещодавно в Ужгороді відбулися масштабні змагання з бойового самбо, на черзі – в Хусті. Що скажете про ці турніри та які заходи плануєте провести під егідою СК «Спорт-Лідер»?

– Відкритий чемпіонат Ужгорода з бойового самбо став уже традиційним. Ми проводимо два такі чемпіонати протягом року. Основна мета, яку ставимо перед собою на подібних змаганнях – відібрати кращих самбістів на всеукраїнські змагання. Вже 20 жовтня в Мукачеві відбудеться чемпіонат області, куди відправляться наші кращі самбісти, після чого буде сформована наша команда з кращих атлетів, які поїдуть на всеукраїнський турнір до Шепетівки. А щодо змагань, які плануємо провести власне під егідою нашого клубу, то в наступному році організуємо всеукраїнський турнір, який, за задумом, мав би стати традиційним. Плануємо також організувати чемпіонат Європи, щоб сюди приїхали найсильніші спортсмени Старого Світу – це би дало серйозний поштовх для розвитку бойового самбо.

Під час змагань.

Яка філософія в спортивного клубу «Спорт-лідер»?

–  Найголовніше – це виховання здорової як фізично, так і духовно молоді. Ви подивіться,  такими соціальними недугами, як алкоголізм, наркоманія, токсикоманія з кожним роком страждає все більше й більше молоді, а через це паралельно зростає й кількість злочинів. Саме заняття спортом зможе відвернути дітей від таких бід, тому головним завданням вважаємо забрати дітей із вулиць міста, показати їм правильний шлях розвитку в житті. Адже заняття спортом розвиває такі риси характеру, як дисципліна, порядок, повага, цілеспрямованість. Тобто, працюємо над вихованням сильних як тілом, так і духом особистостей. До прикладу, в нас тренується чимало дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, яких ми всіляко підтримуємо, виділяємо їм премії, забезпечуємо амуніцією та, безперечно, за наші кошти делегуємо на змагання різного рівня.  

– Побажання в тебе як президента СК «Спорт-Лідер»?

– У першу чергу звертаюся до батьків – не бійтеся віддавати дітей на секцію бойового самбо! Батьки наших теперішніх вихованців жодного разу не пожалкували, що вибрали для своїх дітей саме цей вид спорту. Але якщо навіть із певних причин вам не подобаються єдиноборства – просто спонукайте дітей до занять спортом, і таким чином ми разом виховаємо здорову націю! Також звертаюся до бізнесменів, політиків, урядовців – обов’язково долучайтеся й підтримуйте розвиток спорту, відкривайте спортивні зали, допомагайте спортивним організаціям, секціям – це ваш внесок у наше майбутнє!

Розмову вів Роман СЕНИШИН

uzhgorod.net.ua

 

11 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів