Відтепер закарпатські малі винороби можуть легально працювати

Відтепер закарпатські малі винороби можуть легально працювати
3 жовтня Кабінет міністрів України затвердив форму та порядок реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази для малих виноробів, котрі хочуть виготовляти та реалізовувати власне вино.

 

Цей крок був необхідним елементом для повноцінної реалізації Закону України №2360 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв», розробленого за ініціативи та у співавторстві трьох закарпатських парламентарів – Роберт Горват, Валерій Лунченко та Василя Петьовки.

Так, раніше малому виробнику для отримання ліцензії потрібно було разом з іншими документами подати атестат виробництва, підготовка якого займала додатковий час. З прийняттям цієї постанови виробнику замість атестації виробництва потрібно подати до Держпродспоживслужби відповідну декларацію, де зазначається наявність у нього необхідного устаткування для виробництва виноробної продукції. Після цього ДФС у термін, передбачений чинним законодавством, надасть йому ліцензію на власне виробництво. Натомість, згідно Закону 2360, ліцензування відбуватиметься хоча й за спрощеною процедурою, але з обов’язковим контролем якості, який здійснюватиметься акредитованими лабораторіями.

Спрощення процедури отримання ліцензії забезпечить розвиток малого бізнесу у галузях садівництва, бджільництва та виноградарства, дозволить зменшити монополізацію винного ринку та розширити випуск якісної української конкурентоспроможної продукції, зацікавить сільськогосподарські підприємства у відновленні та розширенні виноградників, насаджень плодово-ягідних культур, збільшення кількості бджолосімей.

Нагадаємо, що у 2018 році на підтримку розвитку садівництва та виноградарства Уряд виділив 300 млн. грн. Так, за проміжними результатами держпідтримки на сьогодні створено 1255 га нових насаджень зерняткових, кісточкових, ягідних, горіхоплідних культур та виноградників. Крім того, створено 1 тис. постійних та 5 тис. сезонних робочих місць у галузі садівництва.

За повідомленням прес-служба Мінагрополітики.

 

15 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів