Закарпатські водії відсьогодні можуть "нарватися" на солідний штраф за перевищення швидкості

Закарпатські водії відсьогодні можуть "нарватися" на солідний штраф за перевищення швидкості
Завершився пілотний режим використання нових приладів фіксації швидкості. Тому відсьогодні, 16 жовтня, на дорогах України почнуть штрафувати водіїв за перевищення швидкості.

 

«Ми не обмежимось профілактичною бесідою та попередженнями про підвищену небезпеку цього правопорушення. Вже завтра патрульні поліцейські почнуть притягувати до відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху», — заявив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За перевищення швидкості на понад 20 км/год водій повинен буде сплатити 255 гривень штрафу. За перевищення на понад 50 км/год — штраф 510 гривень.

Поки нові прилади фіксації швидкості працюватимуть на 23-х дорогах та трасах України, проте цей список буде постійно розширюватися.

Список доріг з новими пристроями вимірювання швидкостіСписок доріг з новими пристроями вимірювання швидкості

8 жовтня в Україні патрульна поліція почала використовувати нові пристрої для вимірювання швидкості TruCam. Перший тиждень поліцейські використовували TruCam в пілотному режимі лише для профілактики, аби водії звикли до нововведень.

Американський пристрій TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів. Він працює до 15 годин без підзарядки. TruCam має карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фото в секунду.

За даними платформи для роботи з відкритими даними Opendatabot, більшість ДТП в Україні стаються через перевищення швидкості.

hromadske.ua

 

16 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів