Угорщина подвоїть допомогу закарпатським угорцям – виділить 300 мільйонів гривень

Угорщина подвоїть допомогу закарпатським угорцям – виділить 300 мільйонів гривень
Угорщина подвоїть допомогу закарпатським угорцям на потреби тих сфер їхнього життя, які забезпечують збереження і повнокровний розвиток нацменшини.

 

Про це 19 жовтня заявив представник угорського уряду Арпад Янош Потапі, передає "Радіо Свобода".

За словами статс-секретаря, Будапешт виділить на це 3 млрд форинтів (близько 300 млн гривень) замість запланованих 1,5 млрд форинтів - у проекті соцпакету допомоги українським угорцям на 2019 рік.

"Ці кошти адресовані 23-24 тисячам осіб у сфері освіти, охорони здоров’я, культури та соціальній галузі угорської меншини у вигляді доплат до річного заробітку", - зазначив Арпад Янош Потапі.

Статс-секретар МЗС Угорщини у Берегові Левенте Мадяр заявив, що цільова допомога на економічний розвиток угорській громаді за останні 2 роки досягла 17 млрд форинтів (1,7 млрд гривень).

"Але з огляду на непросте становище угорської спільноти вона може розраховувати на ще більшу суму підтримки на майбутнє", - додав він.

"Якщо існує держава і народ, які зацікавлені в сильній Україні, це - Угорщина та угорський народ. Адже чим вона сильніша, багатша і суверенніша, тим краще для Угорщини і закарпатських угорців", - заявив Левенте Мадяр.

Він підкреслив, що Будапешт бажає Києву успішно подолати труднощі, впоратися з викликами, і що в цьому Угорщина готова допомогти Україні.

"У той ж час Угорщина лише має прохання до України забезпечити для угорської нацменшини мирні умови життя і дотримання прав", - сказав статс-секретар МЗС Угорщини у Берегові.

 

20 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів