Закарпаття. Жінка-держреєстратор "покаялася" і суд їй пробачив!

Закарпаття. Жінка-держреєстратор "покаялася" і суд їй пробачив!
В судовому засіданні захисник обвинуваченої заявила клопотання про її звільнення від кримінальної відповідальності і припинення кримінального провадження на підставі ст. 45 КК України.

 

Суд звільнив ще одного державного реєстратора від покарання за внесення незаконних змін до Держреєстру.

І адвокат, і прокурор погодилися, що реєстратор пішла на «діяльне каяття». Про це сказано у постанові Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області.

Згідно з рішенням суду, державний реєстратор Ужгородського районного комунального підприємства Бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна, перебуваючи на робочому місці, зайшла під особистим логіном і паролем до Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно про реєстрацію обтяження, без заяви, адміністративного збору, без встановлення особи заявника та його підпису, незаконно, безпідставно здійснила несанкціоноване зміна в державно м реєстрі прав на нерухоме майно про реєстрацію обтяження. Жінка внесла відомості про припинення обтяження на нерухоме майно, підставою для якого зазначила неіснуюче постанову про закінчення виконавчого провадження.

В судовому засіданні захисник обвинуваченої заявила клопотання про її звільнення від кримінальної відповідальності і припинення кримінального провадження на підставі ст. 45 КК України. Своє клопотання адвокат мотивувала тим, що держреєстратор вперше вчинила злочин невеликої тяжкості, вину визнає повністю і щиро розкаюється, активно сприяла розкриттю кримінального злочину, а тому, на думку адвоката, існують всі законні підстави для звільнення її від кримінальної відповідальності.

Прокурор в судовому засіданні не виступав проти закриття кримінального провадження та звільнення обвинуваченої від кримінальної відповідальності на підставі ст.45 КК України - у зв'язку з дійовим каяттям.

Суд постановив звільнити обвинувачену від кримінальної відповідальності у зв'язку з дійовим каяттям, а кримінальне провадження закрити на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України.

 

22 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів