В Ужгороді відбулися урочистості до 85-ї річниці проголошення Карпатської України та 150-річчя Героя України Августина Волошина

В Ужгороді відбулися урочистості до 85-ї річниці проголошення Карпатської України та 150-річчя Героя України Августина Волошина
Про це інформує міськрада.

 

85 років тому — 15 березня 1939 року — Карпатська Україна проголосила державність. Сойм ухвалив Конституцію, державну мову — українську, синьо-жовтий прапор та національний гімн "Ще не вмерла України...".

Недовгий період існування Карпатської України став однією з найяскравіших сторінок багатовікової боротьби за встановлення української державності.

Урочистості до річниці тих подій, а також до 150-річчя з дня народження відомого політичного, культурного, релігійного діяча, президента Карпатської України Августина Волошина відбулися на набережній Незалежності.

Керівники області та міста, духовенство, військові, громадськість поклали квіти до пам’ятника Августину Волошину. Хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих у боротьбі за свободу та незалежність України.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор підготував мистецько-патріотичну акцію «Моя Карпатська Україно!» Артисти виконали Гімн України, а також патріотичні та стрілецькі пісні, серед яких «Повіяв вітер степовий», «Гей, ви стрільці січовії», «Зродились ми великої години», «Понад Хустом ворон кряче».

 

15 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів