Якщо кір до 29 жовтня не відступить, в Білках оголосять карантин

Якщо кір до 29 жовтня не відступить, в Білках оголосять карантин
Інфекція вразила навіть щеплених людей. Більшість хворих вакцину ніколи не робили, і саме у них протікання кору найважче.

 

Кір на Закарпатті не відступає. На цей раз інфекційна хвороба дісталася с. Білки, що на Іршавщині. Найбільше хворих зафіксовано серед школярів.

Однак керівництво школи називає це не карантином, а перенесенням осінніх канікул. Таке рішення прийняли в п’ятницю, 19 жовтня, на той момент на лікарняних ліжках вже перебувало 22 учні.

Завідувач амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Білки Оксана Воробканич каже: якщо за тиждень осіннього відпочинку інфекція почне відступати, з 29 жовтня навчання відновлять. Якщо ні, буде оголошено карантин. Однак за вихідні кількість хворих збільшилася. Пані Оксана додає, інфекція вразила навіть щеплених людей. Більшість хворих вакцину ніколи не робили, і саме у них протікання кору найважче.

На ранніх стадіях кір можна легко сплутати з вірусною інфекцією, тому часто хворі не звертаються до лікаря, намагаючись допомогти собі самостійно. Та, враховуючи нинішній спалах захворювання, робити це категорично заборонено. Тож, якщо ви відчуваєте слабкість, ви втратили апетит, з’явилась нежить та підвищилась температура – одразу звертайтесь до медичної установи.

Джерело: М-Студіо

 

23 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів