Аварійна ситуація на водозаборі Минай: що трапилося і коли ліквідують?

Аварійна ситуація на водозаборі Минай: що трапилося і коли ліквідують?
Аварія трапилася вночі, наразі без водопостачання вся лівобережна частина Ужгорода та частина правобережної.

 

За інформацією ужгородського водоканалу, вночі 24 жовтня, між 1 та 2 годинами, сталася аварійна ситуація на водозаборі «Минай», який забезпечує водопостачанням всю лівобережну частину Ужгорода та частину правобережної.

Під час проведення запланованих регламентних робіт виникла непередбачувана аварійна ситуація, пов’язана з застарілістю запірно-регулюючої арматури на трубопроводі насосної станції, через який забезпечується подача води в місто. Зворотним потоком води з водогону було підтоплено машинний зал насосної станції, що й спричинило зупинку водозабору.

Над ліквідацією аварії працюють дві одиниці техніки ДСНС, дві пересувні відкачувальні насосні станції водоканалу, бригади слюсарів дільниці водопровідної мережі, служба енергетиків підприємства та черговий обслуговуючий персонал водозабору.

Водозабір «Минай» запрацював у 80-ті роки минулого століття. Роботи із заміни запірно-регулюючої арматури та технологічних трубопроводів насосної станції водозабору, які були передбачені проектом реконструкції у 2004 році, не проводилися у зв’язку з великим обсягом фінансування та відсутністю необхідних коштів в бюджеті.

Згідно з державною експертизою, кошторисна вартість проекту у перерахунку на 2016 рік складала 31,6 млн. грн. Востаннє роботи за цим проектом частково проводились у 2007-2008 роках. З того часу через відсутність бюджетного фінансування проект не реалізовувався.

Роботи із ліквідації аварійної ситуації проводяться безперервно до їх повного завершення. Інформація про відновлення водопостачання буде надана додатково, - повідомляє адміністрація ужгородського водоканалу.

Джерело: Ужгородська міська рада

 

24 жовтня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів