Володимир Рудюк: "Покриття на ужгородському "Авангарді" є аналогічним до більшості європейських світових арен"

Володимир Рудюк: "Покриття на ужгородському "Авангарді" є аналогічним до більшості європейських світових арен"
Стадіон Авангард ще цьогоріч має шанс отримати ІІ категорію і приєднатися до когорти найкращих стадіонів в Україні.

 

Віце-президент Федерації легкої атлетики України, директор приватного підприємства «Спортелітбуд»,  Володимир Рудюк розповів сьогодні детальніше про реконструкцію стадіону «Авангард» та відповідність нового легкоатлетичного адра спортивного комплексу європейським нормам.

«Сьогодні ця арена отримує нове життя. Ми в Федерації поставили найвищу планку при будівництві цього стадіону і я впевнений, що він стане справнім осередком спорту, бо підходить і для тренувань молоді, для занять спортом місцевими мешканцями, для членів Національної збірної України. Річ у тім, що це покриття є аналогічним до більшості європейських світових арен, саме тому на цій арені зможуть проводитися і чемпіонати України, і міжнародні зустрічі, і навчально-тренувальні збори».

За словами забудовника, покриття, яке нині встановлюють на стадіоні «Авангард», відповідає європейським нормам і має отримати ІІ категорію, що дозволяє проводити європейські змагання, національні чемпіонати, інші великі спортивні заходи. «Єдине, що недостатньо самої арени для проведення міжнародних змагань потрібно, щоб працював і аеропорт, була достатня кількість готелів, роздягальні, дощові та інші приміщення відповідали всім вимогам. Це все – робота на перспективу. Але якщо сьогодні ми поставимо таку планку і досягнемо її, то на позитивному прикладі міста Луцька (4 роки тому в ньому побудували стадіон ІІ категорії) можемо говорити про перспективи і для Ужгорода. Річ у тім, що на наступний рік у Луцьку вже проходитиме Чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств», - відзначив В. Рудюк. 

Він також додав, що таке ж покриття є хіба що на стадіоні НСК «Олімпійський» (але НСК із різних причин не можуть присвоїти категорію. – Ред.), в Луцьку та Кропивницькому. «Ми сподіваємося, що ужгородський стадіон «Авангард» ще цієї осені долучиться до цього списку, також отримає ІІ категорію і приєднається до когорти найкращих стадіонів в Україні», - зазначив віце-президент федерації.

Ще про реконструкцію стадіону читайте: "Реконструкцію легкоатлетичного ядра ужгородського стадіону «Авангард» завершать цьогоріч?"

uzhgorod.net.ua

 

24 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів