Поліція Закарпаття вчить львівських колег як правильно працювати з нацменшинами

Поліція Закарпаття вчить львівських колег як правильно працювати з нацменшинами
Під час круглого столу у Головному управлінні Нацполіції в Закарпатській області говорили про механізми координації та регулювання трудової міграції нацменшин. На засіданні були присутні представники громадського блоку поліції Закарпаття на чолі з начальником Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, а також правозахисники та лідери общин нацменшин краю та сусідньої області.

 

В Ужгороді за круглим столом обговорювали питання про створення механізмів координації та регулювання трудової міграції нацменшин. Із представниками громад нацменшин та правозахисниками зустрілися начальник Головного управління Нацполіції в Закарпатській області полковник поліції Роман Стефанишин, заступник начальника закарпатської поліції полковник Ярослав Лебович. 

Досвідом  взаємодії та координації дій між правоохоронцями та нацменшинами  присутні обмінювалися з представниками громадських організацій зі Львівщини.

«Хочу відмітити, що на Закарпатті питання взаємодії між правоохоронцями та громадами нацменшин – врегульоване, – зазначає начальник поліції Закарпаття полковник Роман Стефанишин. – Співробітники поліції регулярно контактують з лідерами общин у районах, проводять профілактичні заходи у школах. Діалог у нас налагоджений. У районах є виділені дільничні, які при потребі нададуть кваліфіковану допомогу та посприяють правовому вирішенню проблеми представників нацменшини».

Одним із яскравих прикладів заявленої співпраці є і Чемпіонат з футболу для дітей краю. Змагання були організовані спільними зусиллями ГУНП в Закарпатській області та ФСТ «Динамо». 

Учасники круглого столу розробили  орієнтовний план дій на майбутнє. Мова йде саме про удосконалення механізмів координації дій між правоохоронними органами та представниками згаданих громад. Зокрема, йшлося і про регулювання трудової міграції представників нацменшин. 

«На Закарпатті питання впровадження механізму функціонування компактних поселень чи працевлаштування їх представників владналося ще кілька років тому», — зазначив заступник начальника ГУНП Закарпаття Ярослав Лебович. При цьому полковник поліції наголосив, що в усталеному алгоритмі найголовнішим завданням поліції є забезпечення правопорядку та безпеки громадян.

На засіданні були присутні і дільничні офіцери поліції та спеціалісти ювенальної превенції поліції області. Вони заторкнули питання про відвідування навчальних закладів неповнолітніми, а також про відповідальність за протиправні дії підлітків, яку несуть їх батьки чи опікуни. 

Зустрічі, спрямовані на взаємодію правоохоронних органів та представників громад нацменшин області, проводяться систематично. Адже така співпраця дає можливість запобігати виникненню проблемних питань та удосконалювати співпрацю.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

25 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів