Прикордонника, що загинув унаслідок наїзду закарпатським контрабандистом на авто, поховають сьогодні

Прикордонника, що загинув унаслідок наїзду закарпатським контрабандистом на авто, поховають сьогодні
Сьогодні на Хмельниччині в останню путь проведуть прикордонника Мукачівського загону Вадима Березенського, на якого під час виконання своїх службових обов’язків здійснив навмисний наїзд автомобілем мешканець Рахова. Про таке повідомляє громадський правник Віталій Грегор.

 

Прикордонник, збитий контрабандистом, помер у лікарні, не приходячи до тями.

Як ідеться в повідомленні громадської організації "Патріотичне братство прикордонників України", "Майора  В.Березенського вбито вже за 10 діб після того, як він очолив прикордонний підрозділ і розпочав рішуче протидіяти протиправній діяльності, що довгий час існувала на ділянці кордону. Вважаємо, що це є наслідком бездіяльності вищого керівництва Держприкордонслужби, а також пряме сприяння злочинцям.

Відмічаємо не тільки активну протиправну діяльність по всьому периметру українського кордону, на яку не здійснюється заходів впливу, а і збільшення фактів нападу на прикордонників, ігнорування законних вимог прикордонних нарядів та підрозділів.

Смерть офіцера повинна стати рубіконом, коли терпіти беззаконня не можна. На терезах – національна безпека України. Слід ставити конкретні питання можновладцям, які жирують на схемах торгівлі державним кордоном.

Після загибелі прикордонника керівництво ДПСУ знаходиться в страху. Вони добре знають, що смерть офіцера на їх совісті та за це прийдеться відповідати".

Крім того, у повідомленні організації згадується, що інформацію про наїзд контрабанлиста й загибель прикордонника, опубліковану нини в соцмережі Фейсбук, намагалися кількаразово заблокувати.

"В Адміністрації Держприкордонслужби дано негласне розпорядження приховувати час і місце поховання офіцера щоб уникнути зайвої уваги суспільства. Ми змогли отримали необхідну інформацію тільки через органи місцевої влади", - сверджують у "Патріотичному братстві прикордонників України".

Останню шану воїну, який загинув за Україну, можна віддати 19 листопада за адресою: м.Ізяслав Хмельницької області, вул. Гагарина, буд. 40.

Церемонія прощання та поховання майора Вадима Березенського відбудеться з 10 по 13 години.

За підозрою в наїзді на прикордонника на Рахівщині затримали мешканця райцентру. Суд в Ужгороді обрав йому як запобіжний захід тримання під вартою протягом 60 днів без  права внесення застави. За даними різних ЗМІ, підозрюваним є 34-річниймешканець Рахова Іван Мегей. 

 

19 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів