Закарпатці небайдужі до чужої біди: стало відомо, як в області зробили свято для людей із інвалідністю

Закарпатці небайдужі до чужої біди: стало відомо, як в області зробили свято для людей із інвалідністю
Виявилося. що робити добро не так уже й важко, особливо якщо люди об'єднуються заради спільної мети.

 

Минулого тижня громадський монітор Національного превентивного механізму Олег Григор’єв опублікував на своїй сторінці у соцмережі фейсбук заклик зробити пожертву вартістю однієї кави. На заклик відгукнулося стільки людей, що вдалося придбати смаколики та відвідати не 2, як планувалося спочатку, а 7 закладів області. Усього вдалося зібрати понад 22 000 грн.

За словами Олега Григор’єва, це було справжнє свято для людей з інвалідністю, які сховані від суспільства в інтернатних закладах. “Вихованці, яких ми вітали, дорослі і діти, майже все життя проводять у психоневрологічних інтернатах. Вони — глибоко самотні і невидимі для суспільства. Для них зовнішній світ часто закінчується межами власної кімнати. Тому такі події для них надзвичайно важливі. Звичайні банани викликали у людей бурю емоцій. Деякі з підопічних побачили їх вперше в житті”, — зазначив він.

Розвозили подарунки і дарували емоції Миколай та його помічниці. “Підопічні заривалися у бороду Миколая, плакали, торкалися, цілували руки і ставали перед ним на коліна. Особливо щемливо було чути прохання дітей до Миколая забрати їх додому. А одна жінка п’ять хвилин непорушно стояла, обійнявши його, і ніхто не був у силах щось зробити”, — розповів Олег Григор’єв.

Волонтери дякують кожному, хто долучився до цієї доброї справи. Наступного року вони планують повторити акцію.    

Інформує Агентство комунікацій ПАЗЛ.

 

12 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів