В Ужгороді діє безкоштовний простір для навчання та дозвілля дітей Education Hub

В Ужгороді діє безкоштовний простір для навчання та дозвілля дітей Education Hub

 

Вже майже рік в Ужгороді функціонує освітній хаб «Education Hub», до якого можуть приходити як діти ВПО, так і місцеві. Роботу організовано в 2 зміни У першій діти мають змогу консультуватися із вчителями-предметниками й водночас відвідувати онлайн-заняття у своїх навчальних закладах. А в другій відбуваються повноцінні живі уроки, - пише Закарпаття онлайн.

Окрім предметів, обов’язкових за програмою МОН, у розкладі є English Speaking club, біологічний, фізичний та хімічний практикуми й літературний клуб. Щосуботи можна пограти в настільні й спортивні ігри. 

Однією з особливостей Education Hub є занурення в традиції різних країн світу. Уже відбулися англійська чайна церемонія, польський T?usty czwartek тощо. У першу чергу тут плекають українські звичаї. Під час Андріївських вечорниць, на які завітав етнограф, майстер-писанкар Роман Пилип, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри декоративно-прикладного мистецтва Закарпатської академії мистецтв, щоб познайомити дітей з характерними орнаментами вишивки Закарпаття. Наприкінці заходу кожен охочий мав змогу приміряти старовинну сорочку з його приватної колекції.

А на початку квітня пан Роман погодився провести для учнів і вчителів хабу майстер-клас із писанкарства. Майже для всіх процес створення писанки воском виявився новим і цікавим. Попри нелегке завдання, дітям вдалося гідно впоратися із ним, але, як зазначив Роман Пилип: «Головне тут не результат, а процес створення чогось гарного й величного, можливість долучитися до споконвічної української традиції». 

Дехто з дітей уже поцікавився, де можна купити писачок, щоб розписувати яйця, тож маємо надію, що наш захід надихне їх продовжувати цей давній звичай.

Попередній місяць у хабі було присвячено вшануванню пам’яті Великого Кобзаря. З нагоди цього відбулася низка заходів. Гра - квіз "Хто він такий - наш КОБЗАР?" Завдання були різноманітними, об'єднаними з математикою, іноземною мовою, літературою за творчістю поета. Учням дуже  сподобалось розгадувати меми на впізнавання Шевченка в сучасних образах. Іншого разу зіграли в «Шевченко питає»: були цікаві запитання про мову, історію, культуру, регіони й визначні постаті нашої країни.

Окрім цього, постійно відбуваються різноманітні тематичні заходи. Зокрема, на честь Міжнародного дня числа Пі у стінах ліцею працювало математичне кафе, також охочі могли спробувати сплести Pi day bracelets, створити будиночок Пі, побавитись розмальовками Ейнштейна. Завершилось святкування в суботу математичним брейн-рингом. Учасники отримали іменні дипломи й поласували смачними авторськими льодяниками.

Окрім освітньої складової, цікавих позакласних і спортивних заходів, обов’язковим в Education Hub є проєктне навчання.  Протягом року діти мали спеціальні заняття, на яких знайомились із тим, як створити й запустити свій проєкт. На початку квітня вони представили ідеї, обрали вчителів-наставників і наприкінці травня мають презентувати те, що з цього вийде. Хтось замислюється над проблемами екології, хтось планує відкрити кафе в хабі чи розробити цікаву гру та зіграти в неї.

В Education Hub з нетерпінням чекають кінця травня з результатами проєктів учнів, а поки що продовжують працювати. Якщо ви хочете організувати своїй дитині якісне дозвілля і щоб навчання було водночас цікавим й корисним, вам точно варто завітати в Education Hub - безкоштовний простір для навчання та дозвілля дітей в Ужгороді. Реєстрація https://forms.gle/M3WPDC9xnwFfnsYY8

Проєкт реалізується ліцеєм «Educator» за підтримки міжнародної гуманітарної організації «Людина в біді Словацька Республіка». 

 

15 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів