Волонтаріат УжНУ порадував колядкою мешканців будинку для людей похилого віку

Волонтаріат УжНУ порадував колядкою мешканців будинку для людей похилого віку
Волонтаріат УжНУ ефективно розпочав свою роботу – представники вже відвідали два дитбудинки: Перечинську загальноосвітню школу-інтернату І-ІІ ступенів та обласний будинок дитини у м.Свалява. Проте не тільки найменші потребують нашої допомоги, турботи та спілкування. Саме тому волонтери навідалися до Ужгородського міського територіального центру соціального обслуговування.

 

До складу Територіального центру входять чотири структурні підрозділи. Сьогодні у стаціонарному відділенні для постійного або тимчасового проживання знаходяться 35 осіб. Деяким мешканцям більше 90 років.

Оскільки триває період різдвяних свят, волонтери з радістю поколядували для літніх людей. Проте після колядок представники волонтаріату не очікували на гостинці, як прийнято за традицією, а самі вручили кожному мешканцю будинку різдвяний подарунок. Також привезли й інші необхідні речі, які залишили керівництву закладу.

Волонтери мали і можливість познайомитися і поспілкуватися з літніми людьми. Це перші відвідини волонтерів до будинку для людей похилого віку, але подібні зустрічі планують зробити систематичними. Тож представники УжНУ розпитували у мешканців, якого саме сприяння і допомоги вони потребують найбільше, щоб точно знати, з чим до них навідатись наступного разу. Виявляється, мешканці похилого віку активно проводять своє дозвілля. Їм подобається відвідувати музичні концерти та інші розважальні заходи. А для цього, звісно, потрібні квитки та транспорт, адже дійти пішки багато хто з літніх людей вже не в змозі. Волонтаріат пообіцяв і надалі навідуватись до літніх людей і, звичайно, приходити до них не з порожніми руками.

Волонтери УжНУ висловлюють вдячність всім небайдужим працівникам та студентам університету, завдяки зусиллям та допомозі котрих подібні відвідини відбуваються.

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

11 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів