Для закарпатських дітей-сиріт 2018-ий був радісним – 31 отримали власний дах над головою

Для закарпатських дітей-сиріт 2018-ий був радісним – 31 отримали власний дах над головою
Програма забезпечення житлом дітей-сиріт існує тривалий час, але тільки в останні два роки для її виконання заклали кошти в державний бюджет. Завдяки цільовій субвенції на Закарпатті протягом минулого року було придбано 25 приміщень для 31 особи з числа дітей-сиріт та два приміщення для створення дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ). У цих важливих соціальних проектах найкраще спрацювало місто Ужгород, де міська влада долучилася до придбання восьми квартир для дев’яти дітей-сиріт та приміщення для одного ДБСТ.

 

На сьогодні в області функціонують 47 дитячих будинків сімейного типу та 52 прийомні сім’ї, у яких на вихованні перебувають 382 дитини. Зокрема, на Закарпатті знаходиться один дитячий будинок сімейного типу з Луганщини та одна прийомна сім’я з Донеччини, в яких виховуються дев’ятеро дітей.

Тільки впродовж 2018 року в області створили сім дитячих будинків сімейного типу: три у Великоберезнянському (один за рахунок державної субвенції), два у Мукачівському та по одному у Виноградівському та Ужгородському районах. Найближчим часом ДБСТ створять і в обласному центрі.

moskal.in.ua

 

17 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів