Аргентинський диригент і оркестр Закарпатської філармонії подарують ужгородцям «Winter Serenade»

Аргентинський диригент і оркестр Закарпатської філармонії подарують ужгородцям «Winter Serenade»
Світова преса називає його пристрасним і енергійним, здатним «оживити музику». Оригінальна виконавська манера, яскравий артистизм і нестримний темперамент – він одразу притягує до себе увагу і з першого ж знайомства, буквально з півоберта підкорює сотні сердець.

 

«Я диригент, музикант, митець, філософ, просто людина. Моє життя – це музика, мистецтво. І звичайно, Бог. Для нас, музикантів, важливо дарувати публіці наші серця. Глядачі на концерті повинні забути про свої проблеми вдома, на роботі, в школі, про фінансові труднощі. Наш обов’язок – подарувати їм позитивні емоції, влаштувати свято. У вас чудове місто, гарний оркестр, з яким я вже подружився. Дуже завдячую маестро Вікторії Свалявчик-Цанько за це запрошення та вже очікую на наш наступний спільний проект», – сказав Раміро Аріста після першого свого виступу на нашій сцені.

Аргентинський диригент із італійським корінням вважається одним із кращих серед своїх сучасників. Його професійна кар’єра просто вражає: за півтора десятка років музикант встиг попрацювати із 70 оркестрами в 14 країнах на 3 континентах. У своїй творчості диригент поєднує європейські традиції, балканський фольклор та жагучі латиноамериканські ритми.

Разом із симфонічним оркестром Закарпатської обласної філармонії (диригент – заслужена артистка України Вікторія Свалявчик-Цанько) Раміро Аріста вже реалізував дві яскраві концертні програми – «Viva Latina» і «Libertango». 30 січня чекаємо на нову зустріч із нашим улюбленцем. Цього разу під його орудою симфонічний оркестр філармонії презентує програму під назвою «Winter Serenade». У концерті прозвучать фрагменти із балету «Лускунчик» і Серенади для струнного оркестру оп.48 Петра Чайковського та латиноамериканська музика, написана композиторами Мексики, Перу, Аргентини, Еквадору, Уругваю, Колумбії, Бразилії, Куби. Ведуча – музикознавець Наталія Піцур. Початок о 18.30. І нехай гарячі латиноамериканські ритми зігріють вас цього зимового вечора!

Підготувала Таїсія Грись

 

23 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів