Ще тиждень відпочинку для дітей. В Ужгороді продовжили карантин!

Ще тиждень відпочинку для дітей. В Ужгороді продовжили карантин!
Таке рішення прийняли сьогодні, 31 січня, на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міській раді.

 

Як було поінформовано, епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ в Ужгороді залишається складною, епідемічний поріг перевищено на  58,6% за  показник епідемічного порогу (815,3 на 100 тис. нас.). Медики фіксують і подальше  зростання захворюваності серед ужгородців.

Щодо ГРВІ, то зареєстровано 1454  випадки  звернень  мешканців міста  за медичною допомогою у зв’язку із цим  захворюванням.  Кількість  звернень зросла на  40,2%  (420 випадків)  порівняно з   минулим  тижнем (1037). Зростає і динаміка показників відсутності  дітей в дитсадках за останні дні.  

Серед загальної  кількості захворілих  - 867 (59%) дітей  до 17 років, що на  248 осіб  більше, ніж  попереднього тижня  (619).  Ріст становить 40%. З-поміж захворілих - 38% школярів. 

Захворюваність  серед  дорослого  населення  міста  становить 587 осіб, що на 40,4% (на 169 хворих) більше, ніж попереднього тижня (418 осіб).    

Госпіталізовано 101 хворого ( 6,9% від усіх захворілих), з  них 81 дитина (80,2%). 

За останні три тижні  епідемічного сезону  серед  ужгородців  зареєстрували 37  лабораторно  підтверджених  випадків  діагнозу  сезонного грипу  типу А, зокрема один випадок грипу типу А+В. 

Для зниження темпів  захворюваності фахівці рекомендують продовжити   карантин у шкільних навчальних закладах із понеділка,  4 лютого, до стабілізації епідемічної  ситуації в Ужгороді. Рекомендовано ввести обмежувально-карантинні заходи у дитячих дошкільних навчальних закладах міста.

Керівники відповідних підприємств та організацій мають забезпечити дотримання  санітарно-гігієнічних  вимог, зокрема провітрювання приміщень, вологого  прибирання з використанням  засобів  дезінфекції , що дозволені законодавством до застосування в дитячих, освітніх , житлових приміщеннях, транспортних засобах загального користування.  Також рядять максимально обмежити проведення масових заходів на період епідемії.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів