До уваги закарпатських опікунів, які досі не подали щорічний звіт!

До уваги закарпатських опікунів, які досі не подали щорічний звіт!
Департамент праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради нагадує опікунам: якщо до 1 лютого ви не подали обов’язковий щорічний звіт опікуна (за 2018 рік) це необхідно зробити якнайшвидше.

 

У звіті необхідно відобразити всі дії протягом року щодо захисту прав та інтересів підопічних, у тому числі щодо збереження належного їм майна, здійснення повного медичного обстеження підопічних. Відповідно до п.4.11 Правил опіки та піклування, затверджених наказом Державного комітету України у справах сім'ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України 26.05.99 N 34/166/131/88 (далі - Правила), опікуни (піклувальники) подають щорічно, не пізніше 1 лютого, до органів опіки та піклування звіт про свою діяльність за минулий рік щодо захисту прав та інтересів підопічних, у тому числі щодо збереження належного їм майна та житла.

Згідно з абз.2 п.4.3 Правил, опікун (піклувальник) повинен раз на рік здійснювати повне медичне обстеження підопічних.

Відповідно до п.4.7 Правил, опікун не має права без дозволу органів опіки та піклування укладати угоди, а піклувальник – давати згоду на їх укладання, якщо вони виходять за межі побутових.

Відповідно до п.4.9 Правил, суми, які належать підопічним у вигляді пенсій, допомоги чи аліментів, інших поточних надходжень або прибутків від належного їм майна, переходять у розпорядження опікуна і витрачаються на утримання підопічних.

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради.

 

13 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів