Плагіаторів – на чисту воду: УжНУ отримав змогу перевірити наукові роботи студентів та викладачів на плагіат

Плагіаторів – на чисту воду: УжНУ отримав змогу перевірити наукові роботи студентів та викладачів на плагіат
Факультети Ужгородського національного університету отримали доступ до ІТ-інструментів для виявлення запозичень, текстових збігів у наукових роботах за допомогою ресурсу Strike plagiarism(https://strikeplagiarism.com/uk/).

 

Система Strikeplagiarism.com - це ІТ-інструмент, призначений для перевірки справжності текстових документів. Завданням системи є надання інформації, яка дозволяє ідентифікувати кількість запозичень в уже згадуваному тексті і їх джерелах. Система виявляє фрагменти аналізованого документа, ідентичні текстам, розміщеним в порівняльній базі даних, включно з текстами, котрі відмічені лапками, виносками і фрагментами, які не захищені авторським правом (наприклад, правові акти).

«В Університеті вже використовується доступ до ІТ інструменту unicheck, яким з 2018 року активно користуються спеціалізовані вчені ради УжНУ. З лютого цього року для всіх кафедр Університету відкритий доступ до ІТ-інструменту Strikeplagiarism.com. Відповідні коди авторизації надіслані на корпоративні електронні пошти факультетів Університету. Слід відмітити, що обидва ресурси мають підписані угоди про співпрацю з Міністерством освіти і науки України. Завдяки запровадженню таких ІТ-інструментів структурні підрозділи зможуть самостійно здійснювати перевірку наук робіт студентів, монографічні та дисертаційні дослідження працівників» – зазначила помічник ректора Крістіна Товт.

Детальніше з функціоналом Strikeplagiarism.com можна ознайомитися за інструкцією.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів