Карпатські січовики стоять в одному ряду із захисниками України під Крутами, сучасними захисниками – Президент

Карпатські січовики стоять в одному ряду із захисниками України під Крутами, сучасними захисниками – Президент
Президент України Петро Порошенко у меморіальному парку «Красне Поле» взяв участь в урочистостях, присвячених 80-й річниці проголошення Карпатської України. Глава держави разом з урядовцями і керівництвом області поклав квіти до Пам’ятного Хреста, встановленого на честь загиблих Карпатських січовиків.

 

Проголошення незалежності Карпатської України Президент назвав справжнім актом сміливості і патріотизму, а виступ бійців Карпатської Січі, які 80 років тому на Красному Полі зійшлися у важкому і нерівному бою з переважаючими силами загарбників, героїчним подвигом. 

– Герої Красного Поля – карпатські січовики – стоять в одному ряду із захисниками України під Крутами, героями Української повстанської армії, сучасними захисниками суверенітету і територіальної цілісності України, – акцентував Глава держави. – Слава тих, що полягли за нашу з вами свободу, житиме вічно.

Потому Президент разом із громадою на Красному Полі вшанував світлу пам’ять захисників України хвилиною мовчання.

– Учора ми з вами відзначали День українського добровольця. В цей день 5 років тому сотні самооборони Майдану стали на захист України. Як і герої Карпатської Січі, сучасні добровольці з усіх областей України пішли у бій за свободу. Їм теж бракувало зброї і спорядження, але добровольцям і січовикам точно не бракувало одного – любові до України і віри у її фантастичне майбутнє. І ця любов, і ця віра перемогли всупереч всьому!

Джерело: прес-центр Закарпатської ОДА

 

 

15 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів