Цікаве поруч: 9 фактів, які, можливо, ви не знали про Закарпаття

Цікаве поруч: 9 фактів, які, можливо, ви не знали про Закарпаття
Дев’ять цікавих фактів Закарпаття, про які, можливо, Ви не знали.

 

1. Закарпатська область найменша по кількості населення серед всіх інших областей нашої держави. Проте незважаючи на цей факт, Закарпаття за територією більше ніж 40 країн світу. Серед них: Андора, Ватикан, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Монако, Сан-Маріно, Бахрейн, Бруней, Катар, Кіпр, Ліван, Сингапур, Гамбія, Ямайка, Багами.

2. Географічний центр Європи знаходиться поблизу селища Ділове Рахівського району. Про це тут свідчить яскраво виражений кам'яний знак з відповідним інформаційним надписом. 

3. Понад 120 тисяч угорців проживає на території Закарпаття. Угорці – найбільша іноземна діаспора нашого краю. 

4. Найдовший залізничний тунель на Україні був збудований на відрізку Скотарське – Бескид . Його довжина складає 1747 м. Цей тунель був споруджений ще в далекому в 1886 році і неодноразово реконструйований, в останнє у 2018-му.

5. Найбільш сніжний населений пункт Закарпаття – с. Руська Мокра. Стійкий сніговий покрив лежить тут в середньому 110 днів на рік. Це зумовлено специфікою розташування села серед гірських хребтів, які затіняють його територію від сонячних променів.

6. Липова алея в Ужгороді має довжину 2200 метрів і є найдовшою не лише в Україні, а й в усій Європі. 

7. Найбільша кількість різновидів голубців – 25, була зафіксована на гастрономічному фестивалі у с. Великий Бичків Рахівського району.

8. Річка «Іршавка» спочатку тече на захід, тоді поступово повертає на південь і південний схід, а потім знову поступово на захід, утворюючи велетенську літеру «S».

9. Тисячолітні Дуб-чемпіон та Дідо-дуб, що зростають у с. Стужиця Великоберезняського району, є номінантами Всеукраїнського конкурсу «Національне дерево України». Дуб-чемпіон зайняв третє місце у номінації «Найстаріше дерево України». Також, ці велетні є номінантами обласного конкурсу «10 цінностей Закарпаття туристичного».

Туристичний бренд Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів