Страуси, равлики і буйволи: як живі туристичні "родзинки" приваблюють туристів на Закарпаття (ВІДЕО)

Страуси, равлики і буйволи: як живі туристичні "родзинки" приваблюють туристів на Закарпаття (ВІДЕО)
Хустщина багата не тільки на історичні та архітектурні пам’ятки, є тут чимало ферм, де вирощують екзотичних для Закарпаття тварин і птахів. У регіоні розташовані страусина та равликова ферми і заповідник буйволів. Ці тварини добре прижилися у багатьох країнах світу і Закарпаття не виняток.

 

Довга шия , гострий зір , чуйних слух, найвищі та найбільші серед усіх птахів - африканські страуси вже кілька років живуть на фермі у місті Хуст. Вирощують на фермі африканських, австралійських та американських страусів. Страуси не літають, зате пересуваються швидше коня. Під час бігу можуть долати - 70 кілометрів за годину . Відрізняються ці птахи від інших ще й будовою пальців. На Закарпатті страусам комфортно, тому важливо розвивати тут їхню популяцію.

У Долині нарцисів можна побачити не тільки цвітіння рідкісної і красивої квітки, а і 16 карпатських буйволів. Знаходяться карпатські буйволи на території заповідника з 2020 року. Тут створили ідеальні умови для утримання і випасання тварин. Найближчим часом керівництво заповідника хоче побудувати приміщення для утримання буйволів у зимовий період.

Гастрономічна екзотика на Закарпатті, їстівних равликів виду «мюллер» вирощують на фермі у Хустщині. Равлики живуть на відкритому повітрі, позаяк у акваріумі вижити не зможуть. На поле равликів виставляють у травні. Вдень, від спеки вони ховаються під дерев’яними панелями. Харчуються равлики переважно вночі, перед тим як подавати їх до столу, равликів тримають на дієті від 5 – ти до семи днів. У відвідувачів ферми є можливість спробувати равликів, готують їх у різних соусах. Туристи з радістю дегустують місцевий смаколик та вже навіть виставляють свої оцінки. Територія ферм та заповідників мальовнича домівка для чималої кількості екзотичних представників тваринництва. У закарпатців та гостей нашого краю є можливість тішитися чималою кількістю цікавих локацій для відпочинку та відкривати для себе особливий закарпатський колорит.

М-студіо

 

30 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів