"Ужгород – місто, доступне для всіх": долучайтеся до обговорення прграми!

"Ужгород – місто, доступне для всіх": долучайтеся до обговорення прграми!
Із метою створення в Ужгороді безбар'єрного середовища для маломобільних верств населення департамент праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради пропонує для ознайомлення проект програми "Ужгород - місто, доступне для всіх".

 

Проект програми "Ужгород - місто, доступне для всіх" винесений на розгляд Ужгородською міською радою.

Слід зауважити, що в місті Ужгороді станом на 01.01.2019 року мешкають 5696 осіб, що мають певні фізичні обмеження. Із них: 478 дітей з інвалідністю; 386 інвалідів війни; 61 «інвалідів- “чорнобильців”; 50 осіб з інвалідністю трудового каліцтва; 21 особа з інвалідністю без двох ніг; 86 осіб з інвалідністю І і ІІ групи з вадами зору, 581 особа з інвалідністю з вадами слуху та більше чотирьох тисяч осіб з інвалідністю загального захворювання.

Як зазначено в проекті програми, виконавчим комітетом Ужгородської міської ради прийнято рішення № 419 від 29.12.2015 р. «Про затвердження складу комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури» у новому складі, де членами є активісти громадських організацій інвалідів. Також, рішенням виконавчого комітету Ужгородської міської ради № 157 від 24.05.2017 року було затверджено план «Про План заходів щодо створення безперешкодного середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2017-2021 роки».

На даний час систематично відбуваються засідання виїзної робочої групи із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

У відповідності до результатів обстежень у 22-х освітніх закладах міста відсутні пандуси, які відповідають нормативним вимогам. З 17-ти будівель закладів охорони здоров’я не мають пандуса та не пристосовані для осіб з ОФМ лише 3 будівлі. На даний час пандуси облаштовані на наступних об’єктах комунальної власності: будівля Ужгородської міської ради, департаменту праці та соціального захисту населення, Територіальний центр соціального обслуговування, всі амбулаторії ЗПСМ та на Пагорбі Слави «Кальварія».

"До кінця 2020 року на території міста курсуватимуть 30 сучасних низькопідлогових автобусів із пасажиромісткістю не менше 100 осіб, які повністю пристосовані до перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. Незважаючи на розпочату активну роботу щодо створення безбар’єрного середовища, місто у значній мірі залишається неадаптованим до потреб людей з обмеженими функціональними можливостями, і тому планомірне вирішення цієї проблеми є необхідним та важливим завданням розвитку міста", - зазначено в програмі.

Відповідно, метою розробки Програми і є створення умов щодо безперешкодного доступу людей з обмеженими функціональними можливостями до об’єктів інфраструктури міста, в тому числі місць праці та відпочинку, загального користування, лікувальнореабілітаційних, спортивних, культурно-видовищних центрів, зупинок громадського транспорту тощо, а також до інших видів соціального сервісу та соціальних послуг.  

Свої зауваження, пропозиції та доповнення прохання надсилати протягом тижня за електронною адресою: [email protected], інформують в Ужгородській міській раді. 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів